utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (1/8): Atletiko Madrid – Čelzi (najava i prognoza)

21:00 Atletiko Madrid – Čelzi

Atletiko Madrid je ove sezone jako dobar na svim frontovima, trenutno su prvoplasirani tim lige u Španiji, dok su grupnu fazu Lige šampiona završili sa skorom 2. pobede, 3 remija i 1. poraza (8:7) u grupi sa Bajernom, Salzburgom i Lokomotivom iz Moskve. Na domaćem terenu imalu su skor 1. pobede i 2 remija i gol razliku 4:3.

Posle serije od 7 mečeva bez poraza, za vikend su na domaćem terenu poraženi od ekipe Levante 0:2, što će donekle uticati na njihovo samopouzdanje, ali ne preterano, jer ipak je u tom meču igrao kombinovani tim. Oni su u okviru Lige šampiona u nizu od 13 mečeva bez poraza na svom stadionu, imaju 9 pobeda i 4 remija od čega 6 pobeda nad timovima iz top 5 liga Evrope.

Za ovaj meč trener Atletiko Madrida, neće moći da računa na defanzivaca Gimeneza (14/1/0) i Šime Vrsaljka (7/0/0), veznjaka Y. Carrasco (17/2/4) i Hektora Herere (13/0/1), takođe zbog suspenzije nema ni defanzivca K. Trippier (20/0/5).

Očekivana postava: Oblak – Savić, Felipe, Hermoso – Lodi, Niguez, Koke, Llorente – Correa, Suarez, Felix

Foto; https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luis_Su%C3%A1rez_Atl%C3%A9tico_Madrid.jpg

Sa druge strane Čelzi nije na nivou koji se možda očekivao od ovog tima posle dosta pojačanja u letnjem prelaznom roku, bar kada se radi u domaćoj ligi. Što se tiče Lige šampiona oni su završili kao prvi u grupi sa Seviljom, Krasnodarom i Renom sa skorom 4 pobede i 2 remija i gol razlikom 14:2. Na gostovanjima su ostvarili skor 3 pobede i gol razlika 10:1.

Tim je još uvek neporažen po vođstvom Tomasa Tuhela, imaju 5 pobeda i 2 remija, uz 6 od 7 tih mečeva sa 0-2 gola.

Tuhel za ovaj meč neće moći da računa samo na štopera Tijaga Silvu (20/2/0), u tim se vraćaju Pulišić i Havertz.

Očekivana postava: Mendy – Aspilikueta, Kristiansen, Rudiger – Alonso, Hudson-Odoi, Jorginho, Kovačić – Werner, Mount, Abraham

Izjava Tuhela pred ovaj meč: ,, Atletiko ima veoma iskusnu grupu igrača, uz to su i iskusan klub na ovom nivou, uz iskusnog i tvrdog trenera kog imaju. Ovo je veliki test i to je ono što želimo jer će to izvući najbolje iz nas. Jasno je šta dobijete kada igrate sa Atletikom, borbu, iskustvo i tim koji ima jak mentalitet. Ima mnogo timova koji su to osetili u prošlosti. Oni su lideri u Španiji, ali mi imamo naše kvalitete na koje ćemo se fokusirati.“


Mišljenje urednika: Duel po nama dva ujednačena tima, gde očekujemo tvrdu igru i taktičko nadmudrivanje dva trenera, svakako ne očekujemo puno golova jer jednostavno timovi su slične snage i kvaliteta, pa je po nama najsigurnija opcija igra na golove, 0-2 gola na meču po kvoti 1,55, ukoliko želite možete pokušati i sa kombinacijom 1X&0-3 gola koja se plaća kvotom 1,75, pre svega zbog odličnog niza Atletika na domaćem terenu i čini se nešto većeg iskustva i kompaktonosti koje poseduju igrači ovog tima u odnosu na ,,plavce“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje