četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona (1/8 finala): Atalanta – Valencia (najava meča, izostanci, prognoza)

Liga Šampiona: Atalanta – Valencia

Sa početkom od 21 sata na programu su dve utakmice osmine-finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih sastaće se Atalanta i Valencia. Ovaj meč će biti odigran na stadionu San Siro u Milanu, a pravdu će deliti engleski arbitar Michael Oliver.


Atalanta igra sve bolje i bolje pa nema sumnje da ćemo ih i naredne sezone gledati u evropskim takmičenjima. “Crno-plavi“ trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli italijanskog prvenstva, iza Juventusa, Lacija i Intera, a imaju skor od 13 pobeda, 6 remija i 5 poraza.

Ove sezone ih krasi ultra ofanzivan stil igre što potvrđuje i podatak da su nakon 24 kola ekipa sa najviše postignutih golova u celoj ligi – ukupno 63 ili u proseku 2,6 po meču. Nedavni mečevi protiv Milana (5:0), Parme (5:0) i Torina (7:0) samo su neki od dokaza njihove forme.

“Raspoloženu“ napadačku liniju predvode upravo igrači sa vrha liste strelaca u Serie A – Josip Iličić sa 15 i Luis Muriel sa 11 golova. Kolumbijac Duvan Zapata još uvek traži formu nakon 2 meseca pauze zbog povrede, ali ohrabruje podatak da je postigao 2 gola na prethodne 4 utakmice.

Prema informacijama do kojih smo došli, glavni trener Gian Piero Gasperini imaće na raspolaganju apsolutno sve igrače, te se očekuje da na teren izvede sledeći sastav: Gollini – Djimsiti, Palomini, Tolói – Gosens, Freuler, Roon, Hateboer – Gómez – Zapata, Iličić.


Valencia, sa druge strane, igra toplo-hladno i zaista je teško predvideti njihovo ponašanje na terenu. Umeli su da namuče Barcelonu, Real Madrid pa i Atletico u prošlom kolu, ali i da prospu bodove protiv Mallorce, Eibara i Valladolida.

Takav niz rezultata doveo ih je do 7. pozicije na tabeli sa istim brojem bodova kao i šestoplasirani Villarreal, uz ukupan učinak od 10 pobeda, 8 remija i 6 pobeda. Treba napomenuti da su većinu tih bodova (27 od 38) osvojili na svom terenu s obzirom da im mečevi na strani baš i ne odgovaraju.

Današnju utakmicu će zbog povreda propustiti Ezequiel Garay (23n/0g/0a, odbrana), Alessandro Florenzi (3n/0g/0a, odbrana), Cristiano Piccini (2n/0g/0a, odbrana), Francis Coquelin (27n/0g/2a, sredina), Kang-in Lee (17n/1g/0a, sredina), Manu Vallejo (10n/1g/0a, napad) i Rodrigo (26n/5g/11a, napad – treći strelac i prvi asistent). Pored toga, Gabriel Paulista (31n/1g/0a, odbrana) je suspendovan, dok su Jasper Cillessen (19n/24g, golman), Dmitry Cheryshev (17n/2g/1a, napad) i Kevin Gameiro (24n/4g/2a, napad) pod upitnikom.

Tako bi se na terenu mogla naći sledeća postavka igrača: Cillessen (Doménech) – Gayà, Mangala, Diakhaby, Wass – Soler, Kondogbia, Parejo, Torres – Gómez, Guedes.


Što se tiče njihovih prethodnih susreta, ove dve ekipe su se do sada sastale samo jednom. Reč je o prijateljskoj utakmici odigranoj u avgustu 2017. godine na kojoj je slavila upravo Atalanta.

11.08.17 CF Valencia Atalanta 1 : 2 (1 : 1)

Prognoza: Utakmica sa “Slepim miševima“ za ekipu Atalante stiže u pravi čas. Italijanski predstavnik je u fantastičnoj formi, od početka meseca su pobedili i Fiorentinu i Romu, a zahvaljujući fantastičnom napadu i ove sezone bi mogli da učine mnogo toga. Gosti imaju mnogo problema sa izostancima, posebno u već slaboj defanzivnoj liniji gde će im faliti dva standardna štopera. U takvoj atmosferi ne vidimo način na koji bi španski tim mogao da dođe do povoljnog rezultata, pa mislimo da su tipovi “1“ (1,80) i “D2+“ (1,75) dobre opcije za ovaj meč.


Navedeni predlozi nisu ”sigurni” i igrate ih na sopstvenu odgovornost. Ukoliko imate predlog koji se razlikuje od našeg, slobodno ostavite komentar ispod teksta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje