petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (1/8 finala): Tottenham – RB Leipzig

Totenhem će da ugosti Lajpcig u okviru večerašnje utakmice osmine finala Lige šampiona, a ovaj meč bi mogao da bude itekako interesantan, s obzirom na to da su „pevci“ u sjajnoj formi, a da je Lajpcig jedna od boljih ekipa nemačke elite u ovom trenutku.


Sudeći po tabeli engleske Premijer lige, Totenhemu će vrhunac biti učešće u Ligi šampiona naredne sezone, a i veliko je pitanje hoće li se izboriti za isto. Skor od 11 pobeda, 7 remija i 8 poraza prilično je slab za ekipu ovakvog kapaciteta, a serija loših rezultata u decembru i januaru stavila je tačku na sezonu Totenhema. Ipak, ostaje Liga šampiona kao nada, ali treba biti objektivan i reći da ovo definitivno nije isti Totenhem kao i prošle sezone, kada su u finalu izgubili od Liverpula rezultatom 2:0.

Veliki problem za Totenhem je izostanak Kane-a, koji je već duže vreme van terena, a pridružiće mu se i Son Heung-Min, kao i Sissoko i Foyth. Može se s pravom reći da će biti u problemu bez ovog dvojca, jer je treći strelac ekipe u prvenstvu Dele Alli koji igra toplo-hladno, i nije suviše dobar oslonac za ekipu.

Sa druge strane terena imamo Lajpcig koji je na 2. mestu nemačke Bundeslige i opasno preti mihenskom Bajernu na 1. mestu, dok ih sa 3. mesta vija Dortmund, pa čak i Menhengladbah sa 4. pozicije. Ekipa koja je godinama unazad konstantna na samom vrhu nemačkog fudbala i ekipa od koje retko kad možemo da očekujemo dosadan fudbal.

Ruku na srce, sada su u nešto slabijoj formi, gde na poslednjih 5 susreta imaju svega 1 pobedu, ali su grupnu fazu nezgodne grupe G prošli kao prvoplasirani, ostavivši iza sebe Lion, Benfiku i Zenit, što svakako nije mali posao. Adams, Kampl, Konate, Orban i Upamecano biće van tima večeras, što ne bi trebalo u velikoj meri da odmogne ekipi prilikom igre. Werner će biti glavni u napadu, u to nema sumnje, a Sabitzer će biti uz njega. Od ovog dvojca je za očekivati i da postignu gol večeras.


Mišljenje urednika: U svakoj slučaju, ne bismo potcenjivali igrački kvalitet Lajpciga, koji godinama ulaže u klub i igrače, a rezultati ne izostaju. Totenhem igra u interesantnijoj ligi, mnogi bi rekli, ali ćemo videti kako će se Murinjo nositi sa nemačkim mentalitetom i hoće li defanzivnija igra biti dovoljna za dobar rezultat. Verujemo da Totenhem neće srljati, bitno je sačuvati gol kod kuće i ostvariti pozitivan rezultat, a Nemci svakako imaju kvalitet za postizanje gola. Veliko je pitanje kako će Totenhem izgledati bez bitnih fudbalera, a očekujemo taktičko nadmudrivanje Murinja u prvom delu igre, te se nadamo više golova u drugih 45 minuta po kvoti 1,95.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje