subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Ajax Amsterdam – Midtjylland (najava i prognoza)

21:00 Ajax Amsterdam – Midtjylland

Stadion: Johan Cruijff Arena (Amsterdam) Sudija: Sergei Karasev (Rusija)


Trenutno stanje u grupi D (www.flashscore.com)

AJAX AMSTERDAM i dalje dominira u holandskom šampionatu, trenutno se nalazi na 1. poziciji sa skorom od osam pobeda i samo jednim porazom, a sve to uz fantastičnu gol razliku 37:5. Situacija u Ligi Šampiona i nije tako jednostavna, porazi od Liverpula i remi sa Atalantom su ih postavili na drugo mesto sa 5 poena manje od aktuelnog prvaka Evrope i jasno je da će do kraja grupne faze imati mnogo muka da osigraju Ligu Šampiona. Pobeda na današnjem meču će im biti prioritet jer se sastaju sa ekipom koju su na prvom susretu, u Danskoj, savladali sa 2:1.

Poslednjih 5 utakmica: Ajax (www.flashscore)

U odnosu na tu utakmicu Ten Hag neće morati da pravi mnogo izmena, jer su praktično svi igrači spremni za nastup. Van terena je samo ofanzivni vezista Mohammed Kudus (4n/1g/3a), dok su pod upitnikom desni bek Noussair Mazraoui (11n/0g/1a) i centralni vezni igrač Davy Klaassen (8n/4g/0a).

Očekivani sastav (4-3-3): Onana – Tagliafico, Martinez, Schuurs, Klaiber – Gravenberch, Blind, Ekkelenkamp – Tadić, Traore, Neres.


MIDTJYLLAND je upao u dosta tešku grupi i to pokazuju njihovi rezultati – 3 poraza na 3 utakmice i gol razlika 1:8. Njihove šanse za plasman u nokaut fazu nekog od dva takmičenja su već zaista tanke i ukoliko danas ne trijumfuju praktično su zacementirali poseldnje mesto u grupi. Kada je reč o danskom šampionatu, “crno-crveni“ tu beleže odlične rezultate i trenutno zauzimaju lidersku poziciju, dok su pobedom nad Kogeom obezbedili i osminu finala nacionalnog kupa. Sve u svemu, veoma gust raspored za danskog prvaka, a koliko će izvući iz istog tek treba da vidimo.

Ono što je sigurno jeste da im povrede i suspenzije neće predstavljati problem. Za nastup je upitan samo centralni vezista Evander (15n/1g/1a), dok su povređeni štoper Kristian Dirks Riis i desni bek Oliver Olsen, koji ove sezone nisu izlazili na teren.

Očekivani sastav (4-2-3-1): Andersen – Paulinho, Scholz, Sviatchenko, Andersson – Cajuste, Onyek – Mabil, Sisto, Dreyer – Kaba.


PROGNOZA: Sudar dve ekipe kojima su bodovi od ogromnog značaja trebalo bi da garantuje veliku borbu. Ajax ima priliku da se odvoji od trećeplasirane Atalante, za šta će im biti potrebna pobeda na večerašnjem meču uz trijumf Liverpoola, dok Midtjylland mora da pokuša da uhvati priključak za ekipama koje su iznad njega. S obzirom na to da se ovde radi o napadačkim timovima, naš predlog je vezan za golove (1-3 gola u prvom i u drugom poluvremenu).

Predlog za klađenje – 1P1-3&2P1-3 (1,85)


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje