petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: APOEL – Didelanž (najava utakmice)

APOEL (Kipar) – Didelanž (Luksemburg)

Danas od 19 časova na “GSP“ stadionu u Nikoziji u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona odigraće se utakmica između kiparskog APOEL-a iz Nikozije i luksemburškog Didelanža iz istoimenog grada.


Stadion:

Stadion “GSP“ u Nikoziji sadrži ukupno 22 hiljade i 850 mesta, a prekriven je travom. U rad je pušten tokom oktobra 1999. godine, a do danas ga koriste gradski rivali APOEL i Omonija, kao i reprezentacija Kipra. U dva navrata korišćen je i od strane grčkog Olimpijakosa.


APOEL (Kipar)

APOEL je sezonu u prvenstvu završio na 1. poziciji sa čak 80 bodova iz 36 utakmica, a zabeležili su 24 pobede, 8 remija i 4 poraza, uz gol razliku 77:24. Iako su bili poraženi u finalu kupa od ekipe Apolona, sezona je zaista odlično zaokružena, pre svega plasmanom u 1/8 finala Lige Evrope u toj sezoni. Nakon završenih obaveza na Kipru odigrali su ukupno 5 pripremnih utakmica, a ostvarili 3 pobede (nad Doksom, Panioniosom i Spartaksom), dok su remizirali sa Sandekjom i Arkom. Sve u svemu, ubedljivo najkvalitetnija ekipa što se tiče fudbala na Kipru kreće u nove pobede i ka novom uspehu u Evropi, a sudeći po trenutnim timu ne bi trebali da imaju problema u tome.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Samim tim i što je najtrofejnija kiparska ekipa APOEL itekako ima iskustva u evropskim takmičenjima. Pored navedene 1/8 finala u prošlosezonskoj Ligi Evrope, APOEL je tokom proteklih 15 sezona bio učesnik jednog od dva najpoznatija evropska takmičenja, a skoro svaki put uspeli su da dođu do završne faze kvalifikacija, pa kasnije i do grupe. Najveći uspeh što se tiče LŠ bio je plasman u 1/4 finale tokom sezone 2011-12. Sve u svemu reč je o ekipi sa ogromnim iskustvom.

Sastav:

Tokom ovog prelaznog roka APOEL se dobro pojačao, ali ne sme a da se ne pomene to što su ekipu napustili najvažniji igrači iz prošle sezone, kao što su štoperi Sedrik Jambere (9n/1g/0a) i Inaki Astiz (41n/2g/1a), defanzivni vezista Rodžer Kanjas (13n/1g/1a), centralni napadači Pieros Sotirou (47n/26g/4a, prvi strelac ekipe i prvenstva) i David Baral (15n/3g/0a), kao i desni krilni napadač Gianis Gianiotas (43n/8g/7a).


Didelanž (Luksemburg)

Didelanž je prvenstvu Luksemburga osvojio skupivši čak 65 bodova iz 26 utakmica pritom ostvarivši 20 pobeda, 5 remija i 1 poraza, isto kao i drugoplasirani Diferdanž, s’ tim što je na kraju plasman odlučila gol razlika (68:14). Nakon toga ova ekipa osvojila je i nacionalni kup, a u samom finalu pobedili su ekipu Fola Eš. Što se tiče priprema, Didelanž je u jedinoj prijateljskoj utakmici odigrao nerešeno sa belgijskim Standard Liježom, a rezultat je bio 2:2.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Ova ekipa prvu utakmicu u evropskim takmičenjima odigrala je 1994. godine, a do danas su uzeli učešće tokom ukupno 20 sezona. U tom periodu odigrali su 30 utakmica u Ligi Šampiona (7 pobeda, 3 remija i 20 poraza uz gol razliku 38:62) i 12 utakmica u Ligi Evrope (1 pobeda, 2 remija i 9 poraza uz gol razliku 7:32.), a najveći uspeh ostvarili su plasmanom u 3. kolo kvalifikacija Lige Evrope u sezoni 2012-13. U prošloj sezoni ispali su već u 1. kolu kvalifikacija od ekipe azerbejdžanskog Karabaga, ukupnim rezultatom 1:3.

Sastav:

I Didelanž je pretrpeo ogromne promene u ekipi tokom ovog leta, a najvažnije odlaske predstavljaju transferi napadača Momara Ndiajea (19n/5g/4a) i Daniela da Mote (29n/6g/8a). Pored toga, važnijih izostanaka nema jer je uprava na vreme uspela da zaključi nove ugovore sa glavnim šrafovima ekipe.


Prognoza:

Obe ekipe imaju višesezonsko iskustvo u igranju evropskih utakmica, ali treba istaći da je APOEL nastupao i u završnim fazama dva najpoznatija evropska klupska takmičenja. Sve u svemu, obe ekipe igraju ultra-ofanzivan fudbal, a bez obzira na odlazak najboljeg napadača APOEL-a ovde treba očekivati da zaigraju baš kako se od njih i očekuje. Po našem mišljenju najbolja opcija jeste klađenje na golove.

3+ @1,50 (3 ili više golova na utakmici)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje