sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Astana – Legija Varšava (najava utakmice)

Astana (Kazahstan) – Legija Varšava (Poljska)

Danas od 16 časova u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona očekuje nas utakmica između kazahstanske Astane i poljske Legije iz Varšave.

Utakmica će se odigrati na stadionu “Astana Arena“ u Astani, koji je najveći stadion u Kazahstanu sa nešto više od 30000 mesta.  Otvoren je 2009. godine, a koriste ga fudbalska reprezentacija Kazahstana, prvoligaška Astana i trećeligaš Bajterek. Teren stadiona prekriven je veštačkom podlogom.

Sudijski tim za ovu utakmicu dolazi iz Mađarske, a predvodiće ga 38-godišnji Tamaš Bognar, koji je do sada pravdu delio na 17 utakmica u Ligi Evrope i 2 utakmice u Ligi Šampiona. Na utakmici LE podelio je 59 žutih i 1 crveni karton (uz 4 penala), dok je u okviru Lige Šampiona podelio 5 žutih kartona.


Astana (Kazahstan)

Astana je nakon osvajanja 1. pozicije u domaćem šampionatu tokom prošle sezone ekspresno krenula u spremanje ekipe za evropska takmičenja, a može se reći da im ekipa Spartaksa iz Letonije u 2. kolu nije predstavljala veći problem, s’ obzirom da su dominirali u oba meča, iako je ukupan rezultat dvomeča na kraju bio 2:1. Nakon tog duela sa Spartaksom odigrali su i jednu utakmicu u domaćem šampionatu gde su slavili nad ekipom Tobola rezultatom 2:0 i time se još više odmakli od drugoplasiranog Kairata. Astana je u tekućoj sezoni kazahstanskog šampionata uspela da uzme čak 51 bod iz 21 utakmice, a za to vreme su zabeležili 16 pobeda, 3 remija i 2 poraza. Kao što smo već jednom pisali tokom ovog leta otišli su centralni vezisti Nemanja Maksimović (10n/2g/0a) i Gevorn Najarjan (3n/0g/0a), levi krilni vezista Azat Nurgalijev (6n/1g/1a), ofanzivni vezista Didar Žamukan (17n/3g/4a) i levi krilni napadač Azdren Ljuljaku (17n/1g/2a), a ovoj grupi nedavno se pridružio i defanzivni vezista Rodžer Kanjas (10n/0g/0a). Sa druge strane stigli su samo ofanzivni vezista Laslo Klajnhajsler iz Verdera i desni krilni napadač Marin Tomasov iz Rijeke.

Ekipa iz kazahstanske prestonice ima mnogo iskustvu što se tiče igranja u Evropi, a može se reći da su u tom smislu najbolji tim iz svoje države. Najveći uspeh u Ligi Šampiona, ali i u Ligi Evrope jeste igranje u grupnim fazama. Tokom sezone 2015-16 u okviru grupne faze LŠ zauzeli su poslednju, 4. poziciju u grupi pored Benfike, Atletiko Madrida i Galatasaraja sa 4 remija i 2 poraza, dok su tokom prošle sezone kao član grupne faze Lige Evriope ostali poslednji u grupi pored Olimpijakosa, APOEL-a i Jang Bojsa, potšo su ostvarili svega 1 pobedu, 2 remija i 3 poraza.


Legija Varšava (Poljska)

Legija je kao ubedljivo najkvalitetnija ekipa Poljske i tokom prethodne sezone postala šampion države pa su tako ponovo izborili plasman u Ligu Šampiona. Nakon čak 37 utakmica u Ekstraklasi imali su 44 boda, a zabeležili su čak 21 pobedu i 10 remija, uz samo 6 poraza, zbog čega su iza sebe ostavili Jagijeloniju i Leh. Tokom letnjih priprema odigrali su svega 2 utakmice ali su za to kratko vreme pokazali koliko su kvalitetna ekipa pobedivši Vislu iz Plocka (3:0) i Radomijak iz Radoma (0:2). Prvu zvaničnu utakmicu u sezoni odigrali su u finalu Super Kupa Poljske gde su nesrećno poraženi od gdinjske Arke tek nakon penala, a tragičar te utakmice postao je Mihal Pazdan koji je zatresao sopstvenu mrežu na početku utakmice. U 2. kolu kvalifikacija praktično su rutinski prošli ekipu finskog Mariehamna s’ obzirom da je ukupan rezultat na kraju bio čak 9:0 u korist Poljaka. Pored svega toga, nedavno je počelo i prvenstvo poljske, a nakon dve utakmice Legija se nalazi na skoro samom dnu tabele sa samo jednim bodom. Tokom letnjeg prelaznog roka Legija je ostala bez štopera Jakuba Režničaka (27n/0g/0a), centralnog veziste Vadisa Ođiđa-Ofoe (42n/5g/14a), ofanzivnog veziste Valerija Kazašvilija (16n/1g/2a), kao i centralog napadača Tomaša Necida (8n/1g/1a), dok su sa druge strane došli desni bek Hildeberto iz Benfike B, defanzivni vezista Rafal Makovski i desno krilo Konrad Mihalak iz Legije II, levi bek Lukaš Moneta iz Ruha, centralni vezista Krištof Maščinski iz Visle, kao i centralni napadači Armando Sadiku iz Ciriha i Kristijan Paskuato iz Juventusa. Zbog povreda Legija na utakmici sa Astanom neće moći da računa na defanzivnog vezistu Tomaša Jodlovijeca (36n/1g/4a), kao ni na napadače Miroslava Radovića (36n/13g/11a) i Jaroslava Nijezgodu (1n/0g/0a).

Najveći domet Legije u Ligi Šampiona oduvek je bila “samo“ grupna faza, do koje su ipak došli samo tokom jedne sezone, 2016-17, gde su zauzeli poslednju poziciju pored Real Madrida, Borusije Dortmund i Sporting Lisabona sa učinkom od 1 pobede i 5 poraza, uz gol razliku 9:24. Zanimljiva je činjenica da su na svom terenu uspeli da naprave senzaciju zabeležiši remi protiv Real Madrida, rezultatom 3:3.


Prognoza:

U ovom trenutku reč je o dve veoma izjednačenje ekipe, ali sa pomalo različitim stilovima igre što je i očekivano. Astana ima nešto izbalansiraniji sastav i baš zbog toga nekada imamo priliku da gledamo utakmice sa 0-2 gola, a nekada prave goleade. Sa druge strane, Legija važi za ofanzivnu ekipu, a upravo takva orijentacija donela im je senzaciju protiv Real Madrida. Svakako da i jedna i druga strana već u prvoj utakmici mogu da pokažu svoje kvalitete i izađu sa pozitivnim rezultatom, ali mislimo da je Legija povučena iskustvima iz prošle sezone za nijansu spremnija za ovu utakmicu.

X2 @1,55 (remi ili pobeda gostiju)

G1-3 @1,50 (gost postiže od 1 do 3 gola)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje