četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Borussia Dortmund – Club Brugge (najava i prognoza)

21: 00 Borussia Dortmund – Club Brugge

Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund) Sudija: Ivan Kruzliak (Slovačka)


Trenutno stanje u grupi F (www.flashscore.com)

BORUSSIA DORTMUND na ovaj meč stiže kao trenutni lider grupe jer na prethodne tri utakmice došao do 2 pobede, protiv Zenita (2:0) i Club Bruggea (0:3), kao i do poraza od Lazia (3:1). Povoljne rezultate beleže i u domaćem šampionatu gde zauzimaju 2. mesto na tabeli sa 6 pobeda i 2 poraza i samo 1 bodom manje od vodećeg Bayerna. Sve u svemu, beleže odlične rezultate, igraju napadački i uz fantastičnu formu Erlinga Haalanda, koji je za vikend postigao 4 gola u pobedi protiv Herte (5:2), to je ono što će im biti glavni adut i u narednom toku takmičenja.

Poslednjih 5 utakmica: Dortmund (www.flashscore)

Utakmicu sa belgijskim predstavnikom će propustiti levi bek Marcel Schmelzer (0n/0g/0a) koji se još uvek oporavlja od povrede kolena, štoper Dan-Axel Zagadou (0n/0g/0a) koji je imao probleme sa ligamentima, kao i ofanzivni vezista Reinier (7n/0g/0a) koji je bio pozitivan na COVID-19. Pod upitnikom je samo centralni vezista Thomas Delaney (11n/0g/2a).

Očekivani sastav (4-2-3-1): Burki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Bellingham – Sancho, Hazard, Reyna – Haaland.


CLUB BRUGGE je nakon kraće krize rezultata koja ih je zadesila krajem oktobra ponovo ušao u seriju pobeda te je osvojio tri boda na dve vezane ligaške utakmice, protiv Oostendea (1:3) i Kortrijka (1:0) čime su uspeli da se održe na liderskoj poziciji. Kako ih posle gostovanja u Nemačkoj očekuje i gostovanje protiv najlošijeg tima belgijskog šampionta, Mouscron-a, nema sumnje da će danas biti rasterećeni po tom pitanju. Kada je reč o njihovom učinku u ovom takmičenju, “crno-plavi“ su na prethodna tri meča u grupi upisali pobedu nad Zenitom (1:2), remi sa Laziom (1:1) kao i poraz od današnjeg rivala, rezultatom 0:3. Trenutno imaju prednost od tri boda nad ruskim predstavnikom i velike su šanse da će do kraja grupne faze uspeti da osiguraju bar Ligu Evrope.

Poslednjih 5 utakmica: Club Brugge (www.flashscore)

Što se tiče izostanaka, Philippe Clement zbog povreda neće moći da računa na dva leva beka Eduarda Sobola (14n/0g/3a) i Federica Ricca (6n/0g/1a), kao ni i na štopera Mateja Mitrovića (0n/0g/0a). Ostali fudbaleri su spremni za nastup.

Očekivani sastav (3-5-2): Mignolet – Mata, Mechele, Deli – Diatta, Rits, Vormer, Vanaken, De Ketelare – Badji, Lang.


PROGNOZA: Iako gosti polako ulaze u formu i iako su verovatno mnogo toga naučili od poraza od Dortmunda u prvom meču, nemački klub je nesumnjivo najkvalitetniji tim u grupi i očekivano je da istu završe na prvom mestu. “Milioneri“ bi na svom terenu trebalo da opravdaju ulogu favorita i da u velikoj meri reše pitanje prolaska u nokaut fazu Lige Šampiona.

Predlog za klađenje – 1&2-5 (1,65)


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje