petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Da li je na pragu nova goleada?!

Još jedna revanš utakmica 1/8 finala Lige Šampiona biće odigrana večeras od 20 časova i 45 minuta, a ovaj put, na stadionu “Luj II“ u Monaku, sastaće se Monako i Mančester Siti.

Prva utakmica između ove dve ekipe odigrana je 21. februara, a završena je pobedom Mančester Sitija sa čak 5:3. Duel je bio više nego zanimljiv, čak 8 golova, 2 preokreta i 10 žutih kartona. Iako je Monako poražen u prvom susretu, prednost od 3 gola u gostima može mnogo da im pomogne u trenutnoj situaciji. Golove za “Građane“ postigli su Rahim Sterling (26′), Serhio Aguero (58′ i 71′), Džon Stouns (77′) i Liroj Sane (82′), dok su sa druge strane efikasni bili Falkao (32′ i 61′, promašen penal u 50′) i Kilian Mbape (40′).

Monako dočekuje Mančester u prilično dobrom raspoloženju, s’ obzirom da su u periodu od prve utakmice do sada ostvarili stopostotan učinak u domaćim takmičenjima, sa 3 pobede u ligi, nad Gungemom (1:2), Nanteom (4:0) i Bordoom (2:1), dok su u kupu pobedili Marselj (3:4, nakon produžetaka). Odličan učinak u Ligi 1 ostavi je “Kneževe“ na liderskoj poziciji sa 68 bodova, što je 3 boda više od drugoplasiranog PSŽ-a i 5 bodova više od trećeplasirane Nice. Do sada su zabeležili 21 pobedu, 5 remija i 3 poraza, a posebno je neverovatna gol razlika 84:26, kojom su oborili rekord u broju postignutih golova u određenom periodu sezone. U odnosu na gostujuće, utakmice kod kuće igraju neverovatno dovbro, pa su na svom terenu zabeležili 13 pobeda, 1 remi i 1 poraz uz gol razliku 52:11, čime su postali najbolji domaćin lige. Glavni trener ove ekipe, Leonard Žardim, bio je prilično realan što se tiče očekivanja za ovu utakmicu: “Očekujem utakmicu na kojoj ćemo videti mnogo golova, pre svega zbog mnogo prostora koji se javlja u tranziciji. Veoma je teško neočekivati gol Mančestera, a svestan sam da nam za prolaz tada trebaju bar 3 gola“. Na pitanje novinara da li je njegova ekipa umorna od gustog rasporeda u poslednjem periodu, Žardim je odgovorio: “Umor?! Ma kakav umor, igra se završna faza Lige Šampiona, a tada se zaboravlja na svaki umor! Igraćemo od prvog do poslednjeg trenutka maksimalnim tempom“. Monako večerašnji duel očekuje sa nekoliko izostanaka, od kojih najveći problem može da predstavlja suspenzija poljskog štopera Kamila Glika (40n/7g/2a). Trener neće moći da računa ni na ofanzivnog vezistu Gabrijela Bošilju (16n/8g/3a), koji je svakako već dugo odsutan, kao ni na centralnog napadača Guida Karilja (29n/8g/5a). Prema prvim informacijama najbolji strelac ekipe, napadač Falkao (31n/24g/5a) oporavio se od povrede, te će večeras najverovatnije nastupiti od prvog minuta.

Mančester Siti takođe je prethodne utakmice odigrao na zaista visokom nivou, upisali su 2 pobede u FA Kupu, nad Hadersfildom (5:1) i Midlzboroom (0:2), kao i po pobedu nad Sanderlendom (0:2) i remi sa Stoukom (0:0) u Premijer Ligi. “Građani“ se trenutno nalaze na 3. poziciji u prvenstvu Engleske sa 56 bodova iz 27 utakmica, a zabeležili su 17 pobeda, 5 remija i 5 poraza. Trenutno su i najbolji gost u ligi sa čak 30 bodova u 14 utakmica, a zabeležili su 10 pobeda i 4 poraza. Pep Gvardiola najavio je ofanzivan pristup utakmici i večeras: “Kada jedan tim postigne 123 gola u svim takmičenjima ove sezone, to znači da ih mogu postići na mnogo različitih načina i ako bi mi razmišljali o odbrani svih 90 minuta to bi bilo pogubno po nas. Moje mišljenje je da je jedini način pobediti takvu ekipu – uzeti loptu i napadati koliko god možete, jer nekad je napad najbolja odbrana!““Moje mišljenje je da je Monako trenutno najefikasnija ekipa na svetu. Oni u napad idu sa 5-6 igrača istovremeno, a svi su oni i jaki i brzi! Bio sam prilično impresioniran još i pre prve utakmice, a čak sam više impresioniran nakon nje“, dodao je iskunis španski stručnjak, kome će za ovaj susret nedostajati povređeni centralni napadač Gabrijel Žezus (5n/3g/2a), ofanzivni vezista Ilkaj Gindogan (16n/5g/2a) i štoper Vinsent Kompani (6n/0g/0a).


Kvote: 2,80 | 3,90 | 2,45 (kladionica Sekabet)

Monako večeras mora da ide na sve ili ništa, ali sigurno je to da mogu, hoće i umeju da postignu gol Mančesteru. Sa druge strane, kako je Gvardiola najavio njegova ekipa se neće braniti i ofanzivan stil igre biće realnost i na ovoj utakmici. Obe ekipe se nalaze u odličnoj formi, a sudeći po njihovoj dosadašnjoj efikasnosti i ovaj put imamo pravo da očekujemo goleadu. Kvota na “3+“ iznosi skormih 1,40, dok se za “GGi3+“ nudi kvota 1,55. Kladionice su malo podcenile ekipu Monaka, s’ obzirom da se na njihov prolaz stavlja kvota 4,30 (negde i do 5,10).

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje