utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (drugo kolo kvalifikacija): KF Tirana – FK Crvena Zvezda (najava i prognoza meča)

Crvena Zvezda večeras nastavlja kvalifikacije za Ligu šampiona, a u okviru 2. kola igra protiv Tirane, u Albaniji, od 20 časova.

Tirana je u prvom kolu iznenadila Dinamo Tbilisi i uspela da ga izbaci, što je retko ko očekivao. Sa druge strane, Crvena Zvezda je deklasirala prvaka Gibraltara rezultatom 5:0 i zasluženo prošla dalje. Ipak, treba biti objektivan i reći da postoji velika razlika u kvalitetu liga Albanije i Srbije, te je prvoplasirana ekipa Albanije vredna svega 4.050.000 evra, sudeći po sajtu transfermarkt. Sa druge strane, vrednost Zvezde se ceni na oko 54.050.000 evra.

Kada je reč o kvalifikacijama za evropska takmičenja, Tirana je poslednji put igrala kvalifikacije za Ligu šampiona 2009. godine, u sezoni 2009/10, i tada je ispala od Stabaeka rezultatom 5:1. Pre toga, igrala je još u par navrata, ali bez većeg uspeha. Poslednji put je kvalifikacije za Ligu Evrope igrala u sezoni 2017/18, ali je već na prvoj prepreci stala, gde je bolji bio Makabi iz Tel Aviva. Sve u svemu, u 21. veku ova ekipa je igrala kvalifikacije, ali nikada nije stigla dalje od 2. runde kvalifikacija. Dakle, treba biti objektivan i reći da je iznenađenje koje su napravili u 1. kolu veliko, ali da zaista teško mogu da ponove takav scenario dva puta.

Ukoliko se crveno-beli ne budu mučili sa realizacijom, očekujemo lagan trijumf, a neki optimalan raspon golova je od 2 do 5. Kvota za tip „2&2-5“ iznosi 1.65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje