petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (drugo kolo kvalifikacija): Kratke najave za mečeve koji su na programu u sredu!

Danas ćemo pokušati da kroz par kratkih analiza pokušamo da odaberemo prave tipove za mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pojedini mečevi biće pojedinačno analizirani.


16:30: AZ Alkmaar – Plzen: Tim AZ-a upoznali smo odlično kroz mečeve sa Partizanom, a učešće u kvalifikacijama izborili su tako što su u 25.kolu bili na 2.mestu posle čega je prvenstvo prekinuto, pa od 7.marta nemaju zvanične mečeva, a u pripremnom periodu nisu baš blistali zabeležili su 4 poraza uz 1 pobedu protiv Monaka. Ono što je bitno, to je da su svi najvažniji igrači i dalje u klubu, pre svega mislimo na napadačku trojku Boadu, Steengs i Idrisi, kompletan tim je i dalje tu, tako da bitnih odlazaka nije bilo. Ali ono što je problem bio tokom priprema jesu golovi, najviše iz razlog jer Boadu i Druyf nisu bili raspoloženi za golove, dok je Steengs i dalje povređen, ali je terener najavio da se opravalja i da će imati ulogu na ovom meču, samo je pitanje da li sa klupe ili od početka meča.

Sa druge strane tim Plzena, takođe jako dobro poznat našim ljubiteljima fudbala, završio je sezonu na 2.mestu sa skorom 20-6-4, a i pripremni period odigrali su odlično, kao i prvo kolo protiv Opave koju su savladali 3:1. Trener Adrian Gula, takođe može da računa na gotov ceo tim koji je završio prošlu ligu, osima na beka Hloušeka (18/1), dok je najveće pojačanje tamnoputi igrač iz Obale Slonovaće i prošle sezone igrač Karvine, Ba Loua.

Iako su kladionice postavile AZ kao velikog favorita na ovom meču, smatramo da izostankom Steengs-a, ali i činjenice da domaćin nije igrao dugo takmičarske mečeve, može dati neku šansu gostima, pa je naš predlog igra na golova gosta, gost daje 1-2 gola po kvoti 1,65


19:30: Ludogorets – Midtjylland: Ludogorec je već godinama dominantna ,,sila“ u domaćim okvirima dok se u Evropi i dalje čeka značajniji uspeh ovog tima. Oni su igrali i prvo kolo kvalifikacija gde su u gostima savladali Budućnost u Crnoj Gori sa 1:3. Odmah nakon tok meča savladali su Černomorec u domaćoj ligi sa 4:1 i tako pokazali da se nalaze u odličnoj napadačkoj formi pred nastavak takmičenja.

Sa druge strane ekipa danskog Midtjyllanda završila je takmičenje još 26.jula, tako da je tim od tad bez takmičarskih mečeva, kada se radi o promenama u timu, nije bilo bitnih odlazaka osim iskusnog veznjaka Tim Sparva koji je prošle sezone odigrao samo 8 mečeva kao starter. Od pojačanja opet je tu po tradiciji veliki broj mladih igrača iz akademije, pa je opet u pitanju mlad, brz i poletan sastav koji svakom rivalu može da napravi probleme.

Ovde smo se opredelili za po nama logičnu opciju na golove i predlažemo igru GG (oba tima daju gol) po kvoti 1,75, sa druge strane ne deluje loše ni kombinacija 1P1-2&GG po kvoti 2,60.


20:00: Legia – Omonia:  Neverovatno koliko je loše izgledala ekipa Legije u prvom meču protiv amatera iz Severne Irske – ekipom Linfilda, čiji su otpor slomili tek posle crvenog kartona za goste u finišu meča i na kraju slavili 1:0. Deluje da je igra tima dosta bezidejna i da nema veznih igrača koji u kontinuitetu mogu da stvaraju šanse svojim napadačima.

Sa druge strane ekipa Omonije je tek posle produžetaka slavila na gostovanju jermenskom Araratu, 0:1, da bi potom odmarali tim protiv Pafosa u ligi i odigrali svega 2:2. Tim je sastavljen uglavnom od inetrnacionalaca van Kipra, odakle je svega 2 igrača u timu, iskusna odbrana na čelu sa slovakom Hubočanom, mađarom Langom i česima Lecjaksom i Luftnerom deluje stabilno i čini se da može zaustaviti danas jalov napad Legije.

Na ovom meču smo se zbog svega navedenog opredelili za golove, smatramo da zbog jako slabe ofanzive Legije, odlične defanzive Omonije, možemo da vidimo jedan tvrd i neizvestan meč sa rasponom golova 0-2 po kvoti 1,75!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje