petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM]Liga šampiona (drugo kolo kvalifikacija): Lokomotiva – Rapid (najava i prognoza meča)

Duel dva rivala od kojih svakako Lokomotivu iz Zagreba niko nije video kao tim koji bi mogao da igra ovo takmičenje, sa druge strane Rapid iz Austrije posle nekoliko godina pauze ponovo juri mesto koje vodi u Ligu šampiona. Meč počinje u 19 časova u sredu! Predložena kvota je okvirno 1,85!

Lokomotiva Zagreb, godinama tim u kojem Dinamo razigrava svoje talentovane mlade igrače, ostvario je najveći rezultat u istoriji kluba, zauzevši 2.mesto sa skorom 19-8-9 i gol razliku 57:38. Oni do sada nikad nisu igrali u evro kupovima.

Što se tiče promena u timu, Lokomotiva je ostala bez nekoliko ključnih igrača koji su ostvarili transfere van Hrvatske, prvi golman Ivo Grbić (35/0) pojačao je Atletiko Madrid, vezni red je možda pretrpeo i najveći udar, otišao je prvi strelac tima Marko Tolić (31/11) koji je pojačao Dinamo Zagreb, kao i defanzivni vezni Kristijan Jakić (27/4), krilni napadač Uzuni (32/9) prešao je u Ferencvaroš za 1,8 milona evra, dok je napadač Kastrati (34/11) vraćen Dinamo Zagrebu, kao i nigerijac koji igra u veznom redu Atiemwen (10/1). Odličnog štoper Merisnaja (25/0) takođe nam u timu. Bilo je i dolazaka, ali igrača koji tek treba da se dokažu, poput mladih igrača Dinama – Djira i Cuze, veznjaka Kalakua iz Teute, i napadača Ibishia iz Vardara, a poslednje pojačanje je mladi golman Atletiko Madrida – Dos Santos. Odbrana je jača za Osmankovića, štopera Željezničara iz Sarajeva.

Sve u svemu dosta slaviji tim nego prošle godine, u prvom meču sezone poraženi su 6:0 od Dinamo Zagreba, da bi potom savladali Rijeku 1:0.


Rapid iz Beča je prošlu sezonu završio na 2.mestu iz ekipe Salzburga i tako se vratio u kvalifikacije za Ligu šampiona gde je poslednji put učestvovao u kvalifikacijama još 2015-te godine. Oni su ostvarili skor 17-7-8 i gol razliku 64:43.

Što se tiče prethodnih igara u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tada 2015-te godine izbacili su Ajaks (2:2 i 3:2), da bi potom ispali od Šahtjor Donjecka (poraz na domaćem terenu 1:0, na strani 2:2).

Što se tiče promena u timu, bilo ih je znatno manje nego u redovima domaćina, svega po tri odlaska i dolaska, što se tiče odlazaka, defanzivac koji je češće ulazio sa klupe Auer (15/0/0 – 7 kao starter) slobodan je u izboru novog kluba, rezervni golman Knoflack (10/0/0) takođe je sloboda, dok je u PAOK prešao vezista Schwab (30/8/6) drugi strelac i drugi asistent tima.

Od pojačanja su stigli golman Matersburga, Unger, dok su se sa pozajmica vratili napadači Deni Alar (23/3/5) koji je odigrao jako dobru u Levskom, kao i Andrija Pavlović (34/10/1) koji je odigrao jako dobro u APOEL-u.


Mišljenje urednika: Da je Lokomotiva ostala u istom sastavu kao prošle sezone, verovatno bi imali mnogo veće šanse za prolazak dalje, u ovom slučaju čini nam se da je Rapid koji je osim odličnog Schwaba, zadržao ceo igrački kadar na čelu sa Fountasom, Knasmulnerom, Murgom i Ulmanom, pa je i zbog toga po nama veliki favorit na ovom meču, probaćemo sa pobedom gosta po kvoti 1,85

0:1


Foto: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Stadion_u_Kranj%C4%8Devi%C4%87evoj_-_panoramio.jpg

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje