četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: Borussia Monchengladbach – Shakhtar Donetsk (najava i prognoza)

Borusija iz Menhengladbaha će večeras od 18:55 po našem vremenu da ugosti Šahtjor iz Donjecka u okviru 4. kola grupe B Lige šampiona, a da nam je bilo ko rekao da će posle 3 kola Borusija da bude 1. u grupi, a Šahtjor 2. u grupi, verovatno bismo se nasmejali. Borusija je u gostima uzela bod Interu, dok je kod kuće izvukla bod protiv Reala, a Šahtjor je u gostima itekako jako „tukla“ rezultatom 6:0. Šahtjor je pobedio Real na strani, i igrao 0:0 sa Interom kod kuće, pa je itekako jasno da je ovo jako bitan meč za obe ekipe, pogotovo jer im u 5. i 6. kolu predstoje teži protivnici na papiru.

Stanje na tabeli – Printscreen/Flashscore.com

Ekipa iz Menhengladbaha zauzima 7. poziciju u prvenstvu Nemačke, ima 12 osvojenih bodova i blizu je 6. pozicije koja vodi u Evropu i naredne sezone. Sa druge strane, Šahtjor je u direktnoj borbi za titulu i „beži“ mu Dinamo iz Kijeva za svega 3 boda, koji je, juče poražen od Barselone.

Očekivani sastavi i izostanci – Printscreen/Whoscored.com

Sigurno da se nemački prvoligaš nada novom trijumfu koji bi mu najverovatnije obezbedio proleće u Evropi, da li u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope. Ipak, i Šahtjor je sigurno pun samopouzdanja jer je pre 17 dana savladao Dinamo Kijev na strani rezultatom 3:0, ali će ovo biti itekako težak zadatak za tim iz Ukrajine. Alassane Plea, koji igra sjajno ove sezone u Ligi šampiona, kao i Marcus Thuram i Ramy Bensebaini, svakako su jedni od najboljih aduta ekipe, ipak, Plea i Bensebaini neće igrati, ali svakako da nemački tim ima dobar sastav i na klupi. Igrači kao što su Denis Zakaria, Florian Neuhaus i Breel Embolo nisu za potceniti, a za očekivati je barem dvojica od njih trojice danas istrče na teren. Alan Patrick i Viktor Kovalenko su najbolji strelci ekipe iz Donjecka u prvenstvu, a sudeći po izostancima, vrlo je moguće da na ovom nezgodnom gostovanju njih ne bude, što samo predstavlja još veći problem za goste. Da očekujemo golove, očekujemo, kao i pobedu domaćih. Ipak, da bismo izbegli „public bet“ na pobedu Borusije, tipujemo „2-4“ po sasvim primamljivoj kvoti 1,55. Dakle, obe ekipe mogu da daju gol, iako bismo večeras dali prednost domaćoj ekipi, ali nam se ovaj raspon čini kao najoptimalniji, na osnovu do sada prikazanih igara i rezultata.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje