sreda, 17. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: FC Porto – AS Roma (Najava meča i predlog za klađenje)

Porto će da ugosti Romu na stadionu „Estádio do Dragão“ u Portu, u sredu, 6. marta, tačno od 21 čas po našem vremenu. U pitanju je revanš meč osmine finala Lige šampiona, a u Rimu je Roma slavila rezultatom 2:1, te Porto u ovaj meč možda ulazi i kao blagi favorit zbog gola u gostima. Sudija će biti četrdesetdvogodišnji Cüneyt Çakır.


Najavu prvog meča ova dva rivala možete da pročitate na sledećem linku, gde smo pisali i o grupnoj fazi Lige šampiona, kao i o međusobnim susretima, ali i drugim detaljima.


U par kratkih rečenica, ove dve ekipe su na prvom susretu pružile ono što se od njih očekivalo. Lepršav fudbal, golove, dosta prilika i otvorenu igru. Ukupno 11 šuteva u okvir gola, s tim što su svega 2 šuta od fudbalera portugalskog prvoligaša.

Od tog susreta, Porto je savladao Setubal 2:0, Tondelu 3:0 u gostima, a u Kupu Portugala je savladao Bragu rezultatom 3:0. Imao je prilično težak raspored od tad, a samo 4 dana nakon trijumfa protiv Brage, u prvenstvu je poražen od najvećeg rivala, Benfike, rezultatom 1:2.

Što se tiče susreta Rome, Roma je od Lige šampiona igrala tri utakmice, a slavila je protiv Bolonje 2:1 i protiv Frozinonea 3:2 u gostima. U poslednjem prvenstvenom meču izgubila je u derbiju kola od Lacija rezultatom 3:0 u gostima.

Što se tiče susreta Rome, Roma je od Lige šampiona igrala tri utakmice, a slavila je protiv Bolonje 2:1 i protiv Frozinonea 3:2 u gostima. U poslednjem prvenstvenom meču izgubila je u derbiju kola od Lacija rezultatom 3:0 u gostima.

Jako interesantno je to da će zapravo obe ekipe biti skoro u punom sastavu. Za Porto najverovatnije neće igrati samo Vincent Aboubakar (9n/4/2a, centarfor, zbog povrede je upitno vreme povratka na teren), dok su za Romu upitni Cengiz Ünder (25n/6g/9a, desno krilo) i Javier Pastore (14n/3g/1a, ofanzivni vezni). Zbog bolesti je upitan Konstantinos Manolas (28n/2g/1a, centralni bek), dok je zbog povrede upitan još i Nicolò Zaniolo (25n/5g/2a, ofanzivni vezni). Napominjemo da nijedan od izostanaka nije siguran u stopostotnoj meri, te se može reći da će obe ekipe, uzimajući u obzir potencijalne izostanke, svakako biti u „punoj snazi“ pred susret koji nas očekuje.

Najiskrenije se nadamo da će nam ove dve ekipe i na ovom susretu prirediti pravi fudbalski spektakl, a da će se pored borbe za što višu poziciju u svojim prvenstvima, i u Ligi šampiona boriti za što dalji plasman. I jedni i drugi imaju relativno dobre uslove pred ovaj meč, Porto zbog gola u gostima, a Roma zbog trijumfa na prvom meču. Videćemo kako će se na terenu snaći ovog puta, i ko će ići u dalju fazu takmičenja.

Prvih 5 ekipa u prvenstvu Portugala.
Prvih 5 ekipa u prvenstvu Italije.

Nadamo se da ćemo gledati interesantan fudbal, a gol u ranom delu meča omogućio bi vrlo lako da ova utakmica „preraste“ u goleadu. Ako Porto povede, Romu poraz od 1:0 automatski vraća za Rim, te će gosti morati da traže izjednačenje. Ukoliko Roma povede, Portu ne preostaje ništa sem da ide na sve ili ništa, jer mu ni 1:1 u tom trenutku neće biti dovoljno. Stoga, možda i večeras vredi probati sa predlogom „GG“ po kvoti 1.65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje