utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: Folgore – Prishtina (najava meča i predlog za klađenje)

Folgore i Prishtina sastaće se večeras od 20 časova po našem vremenu u okviru polufinalnog duela pretkvalifikacija za Ligu šampiona, a bolji iz ovog susreta igraće u finalu za 1. kolo kvalifikacija protiv boljeg iz duela HB Torshavn – Inter Escaldes. Utakmica će biti odigrana na stadionu „Elbasan Arena“ u Elbasanu, u Albaniji, čiji je kapacitet 12800 mesta.

Folgore je aktuelni šampion San Marina, koji ima ukupno 5 titula šampiona države, i jedan Kup, a reč je o ekipi čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 700.000 evra. U pitanju su fudbaleri iz San Marina i Italije, nemaju nijednog stranca, dok sucentralni bek Roberto Rosini, kao i centarfor Imre Badalassi, najskuplji igrači tima, a vrede 100.000 evra, sudeći po sajtu transfermarkt. Ekipa ima iskustva sa kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2015/16, kada je u dvomeču izgubila od Pyunik-a iz Jerevana ukupnim rezultatom 4:2.

Prishtina je sezonu 2020/21 završila na 1. mestu, sa 2 boda više od Drite, a ovaj tim trenutno ima čak 28 titula. Njihova tržišna vrednost se procenjuje na oko 3.800.000 evra. Nisu imali nijedno kvalifikaciono učešće u Ligi šampiona, imali su u sezonama 2018/19 i 2019/20, kada su ispali od ekipa Fola Esch i St Joseph’s, dok su u sezoni 2020/21 ispali od ekipe Lincoln Red Imps posle jednog meča, tada nije na programu bio dvomeč. U ekipi se ističe levi bek Gledi Mici, levokrilni napadač Enis Gavazaj, ofanzivni vezisat Endrit Krasniqi, kao i centralni bek Leotrim Bekteshi. Nemaju mnogo stranaca u ekipi, tu je desnokrilni napadač rodom iz Konga, Gauthier Mankenda, kao i Nigerijac Oto John, inače klasičan centarfor, kao i povređeni desnokrilni napadač rodom iz Gane, Samuel Mone Andoh.

Lepe vesti za Folgore su te da će učestvovati u pretkvalifikacijama, ali ovde, u polufinalnom duelu, verovatno je i njihov maksimalni domet. Gosti bi trebalo da slave, a „ogradićemo“ se duplom šansom. Ne očekujemo goleadu, treba imati u vidu da je tek početak sezone. Srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje