četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Grupe – E, F, G, H (utorak)

U utorak na programu je poslednje kolo grupne faze Lige Šampiona u skupinama – E, F, G, H, a mi Vam uoči ovih utakmica analiziramo „kome šta treba“ u predstojećim duelima.

GRUPA – E

REN – SEVILJA

(Stadion – Roazhon Park / Glavni sudija – B.Frankowski / Vreme – 21:00)

Apsolutno nikakvo rezultatsko značenje nema ova utakmica. Francuski klub nema šanse ni za Ligu Evrope, dok je ekipa iz Andaluzije sigurno druga na tabeli, te i jedni i drugi mogu da odigraju dosta rasterećeno i bez rezultatskog pritiska. Domaćini imaju problema u vidu izostanaka – D.Rugani (defanzivac), N.Aguerd (defanzivac), J.Martin (vezista), S.Guirassy (napadač), a neizvesni su nastupi – A.Gomis (golman), M.Terrier (vezista), Sa druge strane u timu nema – T.Vaclik (golman), M.Acuna (defanzivac), S.Escudero (defanzivac), J.Jordan (vezista).

ČELZI – KRASNODAR

(Stadion – Stamford Bridge / Glavni sudija – P.Kralovec / Vreme – 21:00)

Identična situacija i na ovom meču. Čelzi je sjajnim igrama obezbedio sebi prvu poziciju u svojoj grupi, dok će Krasnodar nastaviti svoje učešće kroz Ligu Evrope. Očekuje se da trener londonskog kluba – F.Lampard odmori svoje ključne igrače, a zbog problema sa povredom u sastavu neće biti – H.Ziyech (vezista), dok su kod gostiju upitni – S.Petrov (defanzivac), D.Stotsky (defanzivac).

 

GRUPA – F

ZENIT – BORUSIJA DORTMUND

(Stadion – Gazprom Arena / Glavni sudija – I.Kovacs / Vreme – 18:55)

Ruski prvak nakon pet odigranih utakmica ima samo jedan bod na svom kontu, te nemaju nikakve šanse da obezbede sebi „evropsko proleće“ ni kroz Ligu Evrope. Stoga, pokušaće časno da se oproste od Lige Šampiona za ovu sezonu i da barem probaju da ostvare trijumf na svom terenu. Prema informacijama u timu neće biti – D.Lovren (defanzivac)

Sa druge strane, popularni „Milioneri“ su obezbedili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, ali bi eventualnim trijumom zauzeli i prvu poziciju na tabeli, dok bi u slučaju nekog drugog ishoda morali da „osluškuju“ i rezultat na meču Lacio – Klub Briž. Veliki problem za goste predstavlja izostanak najboljeg golgetera ekipe – E.Haaland (6 pogodaka), dok su van stroja i – M.Schmelzer (defanzivac), M.Akanji (defanzivac), R.Guerreiro (defanzivac), T.Meunier (defanzivac), T.Delaney (vezista), Reinier (napadač).

LACIO – KLUB BRIŽ

(Stadion – Olimpico / Glavni sudija – C.Cakir / Vreme – 18:55)

Lacio ima „sve u svojim rukama“ pred poslednje kolo. Naime, igraju na svom terenu protiv direktnog rivala u „borbi“ za prolazak u narednu fazu takmičenja, imaju trenutno dva boda prednosti u odnosu na njih, te im je dovoljan i nerešen ishod, odnosno samo ne smeju sebi da dopuste poraz. „Nebesko-plavi“ prikazuju dosta dobra izdanja u Lige Šampiona – dve pobede, tri remija uz pozitivnu gol razliku gol razliku 9:5. Van sastava su – S.Proto (golman), S.Lulic (defanzivac), V.Muriqi (napadač).

Šampion Belgije nema mnogo prostora za kalkulaciju, jer ih samo pobeda vodi u TOP 16, dok svaki drugi ishod znači da će nastaviti svoj „put“ kroz Ligu Evrope. Svakako im pripada uloga autsajdera i ne daju im se velike šanse za „podvig“, ali ne preostaje im ništa drugo nego da probaju da naprave iznenađenje. Za goste neće zaigrati – M.Mitrovic (defanzivac), dok je upitan nastup – K.Diatta (napadač).

 

GRUPA – G

BARSELONA – JUVENTUS

(Stadion – Camp Nou / Glavni sudija – T.Stieler / Vreme – 21:00)

Barselona je obezbedila plasman u 1/8-finala Lige Šampiona (maksimalan učinak, 5 utakmica – 5 pobeda), samo je pitanje sa koje pozicije – prve ili druge. Kako su pre više od mesec dana u Torinu slavili rezultatom 0:2, sebi mogu da dozvole i minimalan poraz ovoga puta, koji će ih i dalje ostaviti na prvom mestu. Biće oslabljeni neigranjem – S.Umtiti (defanzivac), G.Pique (defanzivac), S.Roberto (vezista), A.Fati (napadač), O.Dembele (napadač).

Osvajač „Serie A“ je isto tako osigurao nastupe u narednoj rundi ovog takmičenja, a da bi stigli do prvog mesta u grupi, neophodan im je trijumf sa najmanje dva gola razlike (pritom u slučaju eventualne njihove pobede rezultatom 0:2, Barselona bi i dalje bila prva, usled identičnog međusebnog učinka, a bolje gol razlike), te „Stara Dama“ ima zaista male šanse da „se domogne“ čela tabele. Za goste neće nastupiti – M.Demiral (defanzivac), G.Chiellini (defanzivac).

DINAMO KIJEV – FERENCVAROŠ

(Stadion – NSC Olimpiyskiy / Glavni sudija – A.Ekberg / Vreme – 21:00)

Potencijalno veoma zanimljiv duel na očekuje u Kijevu. Oba tima imaju po jedan bod na svom kontu, ali kijevski Dinamo i za jedan pogodak bolju gol razliku od prvaka Mađarske. Njihov prvi duel u Budimpešti okončan je rezultatom 2:2, te domaćinima osim pobede, odgovaraju u nerešenih ishodi (0:0, 1:1, 2:2) kako bi se plasirali u Ligu Evrope. Sa druge strane, gostima „igra pobeda“, ali i remiji (3:3, 4:4) itd.

 

GRUPA H

PARIS SEN ŽERMEN – BAŠAKŠEHIR

(Stadion – Parc des Princes / Glavni sudija – O.Hategan / Vreme – 21:00)

Popularni „Svetci“ su pobedama u predhodna dva kola, praktično rešili sve dileme oko daljeg plasmana. U slučaju pobede osvajaju prvu poziciju u grupi, dok eventualni remi im takođe garantuje prolazak u TOP 16, ali upitno sa kojeg mesta. Prvak Francuske prolazi i u slučaju poraza, ali bod uslovom da susret u Nemačkoj između RB Lajpciga i Mančester Junajted ne završi bez pobednika. Ipak, kako su daleko kvalitetniji tim od svog predstojećeg rivala, ne treba da očekujemo od njih „kalkulaciju“, već da idu na trijumf i samim tim budu pobednici svoje grupe. Van stroja su – J.Bernat (defanzivac), P.Sarabia (vezista), M.Icardi (napadač), J.Draxler (vezista).

Turski šampion, koji je jedan od debitanata ove sezone u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi, je ostavio dosta solidan utisak do sada, a pritom uspeli su na svom terenu da iznenade favorizovani Mančester Junajted. Ipak, to će im izvesno biti i jedini bodovi, jer su apsolutni autsajderi na gostovanju prošlosezonskom finalisti Lige Šampiona, kojem su za razliku od njih bodovi itekako potrebni. Gosti neće moći da računaju na – M.Skrtel (defanzivac), J.Caicara (defanzivac), R.Tagir (defanzivac), a neizvesni su nastupi – A.Epureanu (defanzivac), B.Bolingoli (defanzivac).

RB LAJPCIG – MANČESTER JUNAJTED

(Stadion – Red Bull Arena / Glavni sudija – A.Lahoz / Vreme – 21:00)

Derbi dana i svakako najzanimljivija utakmica odigraće se na stadionu „Red Bull Arena“. Direktan „okršaj“ nemačkog i engleskog tima u nameri da se plasiraju u nokaut fazu. I jedni i drugi imaju po 9 osvojenih bodova, ali gostima iz Mančestera odgovara i nerešen ishod, jer su prvi duel veoma ubedljivo rešili u svoju koristi (5:0). Postoji i opcija da oba kluba prođu dalju u slučaju da podele bodove, ali samo ukoliko bi PSŽ na svom terenu izgubio od Bašakšehira (što moramo da priznamo da nije nimalo realna opcija). Stoga, jasno je popularnim „Crvenim bikovima“ da moraju praktično da pobede na predstojećem susretu kako bi bili među TOP 16 timova, dok engleskom velikanu kladioničarskim rečnikom kazano „igra i dupla šansa – X2“ za prolazak dalje. U sastavu RB Lajpciga neće biti – L.Klostermann (defanzivac), D.Upamecano (defanzivac), B.Henrichs (defanzivac), K.Laimer (vezista), F.Hartmann (napadač), H.Hee-Chan (napadač), dok su kod gostiju van stroja – P.Jones (defanzivac), E.Bailly (defanzivac), Fred (vezista), A.Martial (napadač), E.Cavani (napadač).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje