četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Hapoel Ber Ševa – Honved (najava utakmice)

Hapoel Ber Ševa (Izrael) – Honved (Mađarska)

Danas od 19 časova na stadionu “Terner“ u Beršebi u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona odigraće se utakmica između izraelskog Hapoel Ber Ševe i mađarskog Honveda iz Budimpešte.


Stadion:

Stadion “Terner“ u Beršebi kapaciteta je 16 hiljada i 120 mesta, a osnovna podloga jeste trava. Otvoren je sredinom 2015. godine, a od tada ga koristi samo ekipa Hapoel Ber Ševe.


Hapoel Ber Ševa (Izrael)

Hapoel je odlično odigrao prethodnu sezonu, a na samom kraju imali su čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Makabi iz Tel Aviva. Ekipa iz Beršebe je nakon 36 utakmica uspela da sakupi čak 85 bodova, s’ obzirom da su zabeležili 26 pobeda, uz 7 remija i 3 poraza i gol razliku 73:18. Nakon toga odigrali su 3 pripremne utakmice, prvo su poraženi od Leha iz Poznanja (3:0), a zatim su vezali dve pobede, protiv Zaglebja (2:1) i Piasta (1:0).

Učinak u evropskim takmičenjima:

Ova ekipa je do sada mnogo puta nastupala u evropskim takmičenjima, uglavnom u Ligi Evrope, gde su učestvovali tokom 5 sezona, tj. poslednje 3 sezone u nizu. Tokom tog perioda odigrali su 18 utakmica i zabeležili 4 pobede, 4 remija i 10 poraza. Najveći uspeh ostvarili su prošle sezone gde su nakon zauzimanja 2. pozicije u grupi K (pored Intera, Sparte Prag i Sautemptona) došli do 1/16 finala, ali su tu poraženi od Bešiktaša ukupnim rezultatom 5:2. Što se tiče Lige Šampiona u tom takmičenju učestvovali su samo tokom prethodne sezone, a uspeli su da dođu čak do kvalifikacionog plej-ofa, a nakon poraza od Seltika ukupnim rezultatom 5:4 došli do grupne faze LE.

Sastav:

Hapoel je ovog leta ostao bez nekoliko važnih igrača, koji večeras neće imati priliku da pomognu svojim doskorašnjim saigračima u borbi za evropskim uspehom. Ekipu su nedavno napustili štoper Viliam (12n/0g/0a), levi bek Ben Turgeman (18n/0g/2a), defanzivni vezista Ovidiu Hoban (38n/3g/1a), ofanzivni vezista Maor Buzaljo (39n/9g/6a) i centralni napadač Maranjao (21n/5g/3a). Danas se očekuje najjači sastav kojim ekipa trenutno raspolaže.


Honved (Mađarska)

Honved je takođe odigrao sezonu iz snova i na kraju podigao trofej šampiona sa ukupno 65 bodova iz 33 utakmice, a ostvarili su 20 pobeda, 5 remija i 8 poraza, uz gol razliku 55:30. Ekipa iz Budimpešte je pred evropske duele odigrala dve pripremne utakmice, a nakon remija sa Balmazujvarošom (2:2) uspeli su da slave nad Pakšom (1:0).

Učinak u evropskim takmičenjima:

Honved je od 2009. godine u evropskim takmičenjima proveo ukupno 3 sezone, a u tom periodu ostvarili su 4 pobede, 1 remi i 5 poraza uz gol razliku 19:17. Tokom sezone 2009-10 ispali su odmah u prvom dvomeču, tokom 3. kola kvalifikacija, od turskog Fenerbahčea (2:6). U sezonama 2012-13 i 2013-14 uspeli su oba puta da dođu do 2. kola kvalifikacija, gde su poraženi od ruskog Anžija, odnosno, srpske Vojvodine.

Sastav:

Iz ekipe Honveda letnji prelazni rok odneo je sledeće igrače, defanzivnog vezistu Adama Hajdua (16n/0g/0a), ofanzivnog vezistu Dušana Vasiljevića (20n/5g/3a), centralnog napadača Zoltana Balaša (11n/1g/1a), kao i desne krilne napadače Ričarda Vernesa (6n/0g/1a) i Donata Šotera (25n/3g/3a). Sastav je uglavnom sačinjen od mađarskih igrača, iako su pojedini ključni igrači sa prostora bivše Jugoslavije. Treba istaći da je sredinom maja na klupu Honveda stupio novi glavni trener, holanđanin Erik van der Mer, a iako on nema preteranog iskustva igranja u Evropi rezultat sa pripremnih utakmica pokazuje da možemo očekivati kvalitet na terenu.


Prognoza:

Ovde je jako teško odrediti prognozu na konačan ishod, obe ekipe su veoma kvalitetne i u mnogo segmenata dosta izjednačene, a takođe je i motivacija podjednaka. Želja za nastavkom kvalitetnih izdanja u Evropi svakako da postoji, a ako uzmemo u obzir da i Hapoel i Honved igraju nešto ofanzivniji fudbal bez sumnje možemo da očekujemo pravu fudbalsku predstavu. Iako je Honved veoma podcenjen na ovoj utakmici (razlog za to ne znamo) mi mislimo da ćemo gledati veoma neizvesnu utakmicu sa golovima na obe strane.

GG @2,45 (obe ekipe postižu bar po gol)

2-5 @1,40 (od 2 do 5 golova na utakmici)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje