petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: “Jorgandžije“ imaju veliku prednost, ali ništa nije gotovo!

Večeras od 20 časova i 45 minuta očekuju nas još dve revanš utakmice 1/8 finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih, na stadionu “Visente Kalderon“ u Madridu, sastaće se Atletiko iz Madrida i Bajer iz Leverkuzena.

Prva utakmica ovog dvomeča, koja je odigrana na “BajAreni“ u Leverkuzenu 21. februara, završena je pobedom gostujuće ekipe, Atletika iz Madrida, rezultatom 4:2. Iako je domaća ekipa više napadala, imala veći posed lopte i možda čak bila i bolja, Atletiko je uspeo da iskoristi skoro sve šanse koje je imao, tako da je pobeda od 2 gola razlike sasvim zaslužena. Golove za špansku ekipu postigli su Saul Nigez (17′), Antoan Grizman (25′), Kevin Gameiro (59′ – penal) i Fernando Tores (86′), dok su poraz Bajera ublažili Karim Belarabi (48′) i defanzivac Atletika, Stefan Savić (68′ – autogol).

Pobeda Atletiko Madrida u toj prvoj, veoma iscrpljujućoj, utakmici protiv nemačke ekipe uticala je na blaži pad forme “Jorgandžija“, ali to sada i ne treba da brine, s’ obzirom da su nakon poraza od Barselone (1:2) i remija sa Deportivo La Korunjom (1:1) vezali dve pobede, nad Valensijom (3:0) i Granadom (1:0). Učinak u periodu između dve utakmice LŠ ostavio je crveno-bele na 4. poziciji u španskom prvenstvu, gde imaju 52 boda iz 27 utakmica i učinak od 15 pobeda, 7 remija i 5 poraza. U odnosu na loša izdanja u gostima, ekipa iz prestonice još uvek igra odlično na svom terenu, a do sada su zabeležili 9 pobeda, 2 remija i 2 poraza, te su sa 29 bodova jedan od najboljih domaćina lige. Nastupi u Ligi Šampiona ne bi trebali preterano da brinu glavnog trenera Dijega Simeonea s’ obzirom da njegovi fudbaleri igraju na veoma visokom nivou u okviru tog takmičenja. Iako njegova ekipa ima veliku prednost pred revanš utakmicu, proslavljeni trener Atletika pozvao je na oprez protiv Bajera: “Moraćemo da igramo kao da nemamo prednost. To je jedini način da samopouzdanje ne bude više nego što treba. Eliminacione utakmice uvek predstavljaju problem, čak i mnogo kvalitetnijim ekipama, i nekad uopšte nije bitan rezultat prve utakmice! Pa, prisetimo se samo naše utakmice sa Barselonom. To nam mora biti upozoravajuća poruka da tokom svih 90 minuta moramo biti skoncentrisani, a pozitivan rezultat doćiće sam od sebe“. Što se tiče izostanaka, situacija u ekipi Atletika nije baš idealna, jer protiv Bajera zbog žutih kartona neće nastupiti levi bek Filipe Luis (34n/0g/4a) i centralni vezista Gabi (36n/0g/2a – kapiten), a zbog povreda na terenu se neće pojaviti ni centralni napadači Kevin Gameiro (38n/14g/7a – drugi strelac) i Fernando Tores (30n/7g/3a), kao ni vezisti Tijago (12n/1g/1a) i Augusto Fernandez (3n/0g/0a) kojih svakako nema već duži vremenski period.

Bajer Leverkuzen je nakon ubedljivog poraza u prvoj utakmici ovog dvomeča upao u ozbiljnu krizu. Do sada su vezali 2 poraza, od Majnca (0:2) i Borusije Dortmund (6:2), a jedine bodove uzeli su Verderu, sa kojim su odigrali nerešeno (1:1). U tom periodu “Aspirindžije“ su promenile i trenera, iskusni Rodžer Šmit dobio je otkaz, a na njegovo mesto stupio je Tajfun Korkut, koji, može se reći, nema dovoljno iskustva za vođenje ovakvog kluba, s’ obzirom da je vodio nekoliko U19 timova i prvi tim Hanovera i Kajzerslauterna. 42-godišnji Turčin stigao je u veoma nezgodnom trenutku, s’ obzirom da se klub iz Leverkuzena trenutno nalazi tek na 10. poziciji, gde imaju samo 31 bod iz 24 utakmice, jer su zabeležili 9 pobeda, 4 remija i 11 poraza. Do sada su u gostima uzeli samo 13 bodova iz 11 utakmica, a zabeležili su 4 pobede, 1 remi i 6 poraza. Po pitanju prvog pravog ispita, turski tručnjak izjavio je: “Ne dolazimo u Madrid samo da bi odigrali tu utakmicu, moramo da se potrudimo i da je završimo kao pobednici! Nedelju dana sam radio sa ekipom i sada želim da pokažemo naš napredak. Nećemo biti poraženi u Madridu, borićemo se za 1/4 finala do poslednjeg trenutka! Znamo kakav rezultat nam treba za prolaz“. Ni u redovima ove ekipe situacija nije onakva kakva bi trebala da bude. Zbog povreda sa terena će izostati neki standardni igrači, poput štopera Džonatana Taha (23n/1g/1a) i Omera Topraka (25n/1g/0a), defanzivnog veziste Larsa Bendera (12n/0g/1a) i centralnog napadača Stefana Kislinga (16n/1g/2a). Desni bek Bendžamin Henriks (30n/0g/3a) neće nastupiti zbog suspenzije usled žutog kartona u prošlom meču, glavna zvezda tima, ofanzivni vezista Hakan Čalhanoglu (22n/7g/7a) suspendovan je do kraja sezone, dok ofanzivni vezista Kai Haverc (20n/0g/4a) nije odleteo za Madrid zbog privatnih problema.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Atletiko Madrida i Bajer Leverkuzena:

21.02.17 Bajer Leverkuzen Atletiko Madrid 2 : 4 (0 : 2)
17.03.15 Atletiko Madrid* (penali)
Bajer Leverkuzen 1 : 0 (1 : 0)
25.02.15 Bajer Leverkuzen Atletiko Madrid 1 : 0 (0 : 0)
16.12.10 LE Bajer Leverkuzen Atletiko Madrid 1 : 1 (0 : 0)
30.09.10 LE Atletiko Madrid Bajer Leverkuzen 1 : 1 (0 : 1)

Kvote: 1,65 | 4,25 | 5,70 (kladionica Sekabet)

Po svemu sudeći, večeras ćemo videti novu pobedu madridskog kluba. “Jorgandžije“ su u odličnoj formi, iako igraju nešto slabije u odnosu na prošle sezone, ali prednost domaćeg terena trebao bi da odradi svoj deo posla. Gostima nedostaje veliki broj ključnih igrača, što neiskusnom treneru i ionako slomljenoj ekipi ne može da donese ništa dobro. Simeone je najavio igru kao da prednost ne postoji, dok Korkut danas mora da ide na sve ili ništa, što može da bude veoma loše po njih, s’ obzirom da Atletiko odlično koristi kontra-napade. Naš predlog za ovu utakmicu je pobeda domaće ekipe uz bar 2 postignuta gola (1iD2+ ili 1i2+), koji se plaća kvotom 2,00.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje