četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Juventus – Atletiko Madrid (Najava meča i predlog za klađenje)

Večeras od 21 časa po našem vremenu na programu su dve revanš utakmice u okviru osmine finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih sastaće se ekipe Juventusa i madridskog Atletika.

Taj duel će se odigrati na stadionu Juventusa u Torinu, a pravdu će deliti iskusni holandski arbitar Bjern Kujpers uz pomoć njegovih asistenata kao i ljudi koji su zaduženi za VAR tehnologiju.

Prvi meč između ove dve ekipe završen je pobedom aktuelnog vicešampiona Španije, ekipe Atletika i to sa rezultatom 2:0. Vođstvo “Jorgandžijama“ doneo je Hoze Himenez u 78. minutu, da bi konačan rezultat postigao drugi urugvajski štoper i kapiten Dijego Godin, samo 5 minuta kasnije.

Izabranici Dijega Simeonea u Italiju stižu sa velikom prednošću, ali nema sumnje da nas baš večeras očekuje još veća borba za prolaz u četvrt finale elitnog kontinentalnog takmičenja.


Juventus je nakon tog poraza odigrao još tri utakmice u okviru prvenstva svoje zemlje, gde su uspeli da ostvare maksimalan učinak i tako najave veliku borbu u revanš susretu sa Atletikom. “Stara dama“ je uspela da zabeleži trijumfe na mečevima protiv Bolonje (0:1), Napolija (1:2) i Udinezea (4:1) te sada sa ukupnih 75 bodova imaju čak 18 poena prednosti u odnosu na drugoplasirane Napolitance.

Naravno, velika bodovna razlika dopušta im da neke ligaške mečeve ne shvate ozbiljno, što su donekle i učinili protiv Udinezea kada je glavni trener odlučio da odmori najbolje pojedince. I pored toga uspeli su da dođu do rutinske pobede na svom terenu te sada sa mnogo samopouzdanja i u odličnoj atmosferi očekuju veoma važan meč.

Izostanci: Masimilijano Alegri na večerašnjoj utakmici neće moći da računa na suspendovanog defanzivca Aleksa Sandra, zatim na povređenog Samija Hediru i Huana Kuardada, a u protokolu za ovaj meč neće se naći ni Matija De Šiljo ni Daglas Kosta.

Očekivani sastav (3-5-2): Šćećni – Kaseres, Bonući, Kjelini – Bernadeski, Čan, Pjanić, Matuidi, Kanselo – Mandžukić, Ronaldo.


Atletiko takođe može da se pohvali fantastičnom formom u poslednje vreme pošto su nakon meča u Ligi Šampiona odigrali još tri u La Ligi, pritom zabeleživši pobede nad ekipama Viljareala (2:0), Real Sosijedada (0:2) i Leganesa (1:0). Taj učinak ih postavlja na 2. mesto sa 7 bodova manje od lidera Barselone, ali ipak sa 5 više od trećeplasiranog Real Madrida zbog čega u nekoj meri mogu i da odahnu.

Iako će danas braniti prednost od dva gola iz prvog meča, činjenica da igraju u gostima mogla bi da im donese velike probleme. Atletiko je poznat kao ekipa koja igra fantastično kod kuće, dok su u gostima nešto nestabilniji i upravo zbog toga mesta za opuštanje nema.

Izostanci: Zbog akumuliranih žutih kartona pravo na nastup ovog utorka nemaju Dijego Kosta i Tomas Partej, dok će van terena biti i povređeni fudbaleri Lukas Ernandez i Filipe Luis. Pored njih, svi ostali igrači su spremni za nastup.

Očekivani sastav (4-4-2): Oblak – Arias, Himenez, Godin, Huanfran – Koke, Rodrigo, Saul Nigez, Lemar – Grizman, Morata.


Nema sumnje da nas večeras od 21 časa očekuje velika borba, posebno od strane domaćeg sastava koji će morati da juri rezultat. Atletiko bi u svom stilu mogao da zatvori sve prilaze golu kako se ne bi previše izlagali riziku da Juventus dođe do ranog pogotka i velikih šansi za prolaz dalje. Samim tim ne treba se nadati atraktivnoj utakmici i velikom broju golova, a ovde ćemo malu prednost dati ekipi Juventusa zbog domaćeg terena i činjenice da su ključni igrači odmorni za ovaj duel.

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje