petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona kroz brojke

Veliki broj poznatih klubova plus jedan engleski novajlija će učestvovati u četvrtfinalu Lige šampiona počev od 10. aprila.

Bajern Minhen je ekipa koja ima najviše četvrtfinalnih nastupa u istoriji Lige šampiona, slede ih Barselona i Real Madrid. Zajedno ove tri ekipe imaju 46, dok ostalih pet ekipa zajedno ima 26 četvrtfinalnih nastupa.

Sa Atletikom Madridom, Barselonom i Real Madridom Španija ima tri ekipe u četvrtfinalu petu sezonu za redom – najduži takav niz u istoriji tog takmičenja. Španski timovi osvojili su poslednja tri trofeja Lige šampiona. Barselona se plasirala u četvrtfinale 10. godinu za redom što je i najduži niz u istoriji ovog takmičenja, takođe Katalonci su i jedina ekipa u istoriji koja se plasirala u narednu fazu takmičenja nadohnadivši deficit od četri gola iz prvog meča.

Bajern Minhen se po 16. put našao u četvrtfinalu Lige šampiona pobedivši Arsenal ukupnim rezultatom 10:2 i time napravili drugu po veličini gol razliku (+8) u istoriji ovog takmičenja.

Monako i Mančester Siti ukupno su postigli 12 golova, baš kao i Bajern Minhen i Arsenal, za jedan manje 11 ukupno su dale ekipe Barselone i PSG, tako da je u šesnaestini finala Lige šampiona ove sezone postignut najveći broj pogodaka u istoriji te faze takmičenja.

Lester Siti se u svojoj debitantskoj sezoni uspeo plasirati u četvrtfinale Lige šampiona i oni su jedina engleska ekipa koja će braniti čast ostrvskog fudbala u četvrtfinalu.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona je u petak i za razliku od šesnaestine finala prilikom žrebanja neće biti nikakvih ograničenja tako da će se moći sastati ekipe iz iste grupe i iz iste zemlje.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje