utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Liverpul – Porto (Najava meča i predlog za klađenje)

Večeras sa početkom od 21 časa po našem vremenu na programu su dve utakmice u okviru četvrt-finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih ekipa engleskog Liverpula dočekaće portugalski Porto.

Taj duel odigraće se na stadionu “Enfild“ u Liverpulu, dok će pravdu deliti španski arbitar Antonio Mateu Lahos uz pomoć njegovih asistenata Pau Sebrian Devisa i Roberta del Palomara, kao i sudija zaduženih za VAR.


Liverpul se nakon nešto manje krize rezultate konačno počinje vraćati u formu, te nema sumnje da će do poslednjeg kola borba za titulu u Premijer Ligi biti neizvesna. “Crveni“ se sada nalaze u nizu od 4 ligaške pobede zbog čega imaju 2 boda više u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, koji će takođe večeras izaću na teren. Što se tiče Lige Šampiona, Liverpul je nokaut fazu započeo protiv minhenskog Bajerna koji ih je veoma namučio u prvoj utakmici, da bi revanš susret bio potpuno druga priča. Engleski tim došao je do ubedljive pobede rezultatom 1:3, čime je pitanje prolaska dalje bilo rešeno. Sada izabranici Jirgena Klopa imaju priliku da se još više približe finalu u kojem su prošle sezone pretrpeli težak poraz od Real Madrida.

Izostanci: Nemački stručnjak na ovoj utakmici zasigurno neće moći da računa na levog beka Endija Robertsona (39n/0g/11a, prvi asistent) koji je suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona, dok su pored njega pod upitnikom za nastup štoper Džo Gomez (18n/0g/0a) i ofanzivni vezista Adam Lalana (16n/0g/0a).

Očekivani sastav: Alison – Milner, Van Dajk, Matip, Aleksander Arnold – Henderson, Fabinjo, Vajnaldum – Mane, Firmino, Salah.


Sa druge strane, Porto nastavlja da dominira u portugalskom prvenstvu te sada imaju isti broj bodova kao i Benfika, a upravo zbog toga preostalih 6 kola biće od velike važnosti za njih. Ipak, pre nego što se vrate aktivnostima u domaćem šampionatu moraće da odrade veoma težak posao u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Protivnik je svima u klubu dobro poznat s’ obzirom da je upravo Liverpul izbacio Porto iz osmine finala LŠ prošle sezone. Iako je u Portugalu bilo ubedljivih 5:0, na Enfildu smo videli remi bez golova što je donekle bilo i očekivano. Nema sumnje da će “Zmajevi“ želeti da se osvete za taj poraz, ali sve to može da bude samo mač sa dve oštrice.

Izostanci: Što se tiče izostanaka za današnji meč, Seržiu Konseisao na raspolaganju neće imati štopera Pepea (16n/2g/0a) i vezistu Hektora Hereru (46n/7g/2a, kapiten) zbog žutih kartona, zatim napadača Vinsenta Abubakara (9n/4g/2a) koji je povređen, dok je levi bek Aleks Teljes (44n/5g/10a, drugi asistent) pod upitnikom.

Očekivani sastav: Kasiljas – Teljes, Felipe, Militao, M. Pereira – Korona, Tores, D. Pereira, Otavio – Soareš, Marega.


Pored prošlosezonskih utakmica, Liverpul i Porto su se do sada sastali još 4 puta, uključujući grupnu fazu Lige Šampiona u sezoni 2007-08, kao i četvrt-finale UEFA Kupa (Lige Evrope) u sezoni 2000-01, kada je engleski tim uspeo da dođe do trofeja.

06.03.18 Liverpul Porto 0 : 0 (0 : 0)
14.02.18 Porto Liverpul 0 : 5 (0 : 2)
28.11.07 Liverpul Porto 4 : 1 (1 : 1)
18.09.07 Porto Liverpul 1 : 1 (1 : 1)
15.03.01 LE Liverpul Porto 2 : 0 (2 : 0)
08.03.01 LE Porto Liverpul 0 : 0 (0 : 0)

Treba napomenuti da Liverpul nije pretrpeo niti jedan poraz, pošto su do sada ostvarili 3 pobede (od čega 2 na svom terenu), dok su takođe upisali i 3 remija.


Prognoza: Liverpul vodi veliku borbu za titulu u Premijer Ligi, ali svakako da ne smeju da zanemare ni Ligu Šampiona s’ obzirom da i njihov najveći rival u toj trci, Mančester Siti, večeras izlazi na teren. “Crvenima“ se donekle i posrećilo te su dobili nešto lakšeg rivala, ali ekipu Porta ne treba tako lako otpisati. Portugalski šampion igra fantastično u poslednje vreme što govore i sami rezultati, a treba napomenuti da u ovom trenutku imaju najbolju odbranu i drugi najbolji napad u domaćoj ligi.

Očekujemo da Liverpul od samog starta krene agresivno te da pokuša da već u prvoj utakmici reši pitanje prolaska i tako se posveti Premijer Ligi. To bi moglo da stvori i dosta prostora za goste koji svakako da mogu da priprete preko kontra napada, te bi efikasan meč mogao da bude veoma realan scenario za večeras.

Kraj – 2:0 (2:0)

1P1-3&2P1-3 @1,65 (od 1 do 3 gola u prvom i drugom poluvremenu)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje