Danas nas očekuje 3.kolo u četiri grupe Lige šampiona, a u okviru ovog članka posvetićemo se meču  D grupe između Galatasaraja i Šalkea, kao i meču između Lokomotive i Porta.

21:00 Galatasaraj – Šalke

Nastavljaju se mečevi u ovoj grupi koja je po mišljenju mnogih najujendančenija grupa Lige šampiona ove godine. Ekipa Galatasaraja za sada igra po planu, pobeda na domaćem terenu nad Lokomotivom iz Moskve 3:0, ali i poraz na gostovanju Portu 1:0. Ono što je posebna zanimljivost jesu igre ovog kluba na domaćem terenu gde imaju zaista dug niz mečeva bez poraza, koji u domaćoj ligi iznosi 17 mečeva bez poraza (16 pobeda i 1 remi – sada za vikend sa Bursom 1:1). Takođe ono što je zanimljivo to je da je tek 1/5 golova Galatasaraja ove sezone postizana u prvom poluvremenu u svim takmičenjima.

Izostnaci za danas: Aziz (6/2 odbrana), Fernando (8/1 sredina), Emre Akbaba (6/2 sredina), Fegouli (6/0 sredina), Onjekuru (8/2 napad).

Ekipa Šalkea u prva dva kola sakupio 4 boda, najpre je na domaćem terenu odigrao 1:1 sa Portom, da bi potom slavili na gostovanju ekipi Lokomotive 0:1. Može se reći da bi u slučaju povoljnog rezultata danas, remi ili pobeda, stavili sebe u odlučan položaj za prolazak dalje u naredne tri runde. Zanimljivo je da su na poslednjih 13 gostovanja u evrokupovima, slavili čak 8 puta.

Izostanci za danas: prvi golman Fahrman (7/0), Naldo (6/0 odbrana), Teušert (3/0 napad)

Manje izostanaka kod ekipe Šalkea, daje ovom timu za pravo da se nada da može do povoljnijeg rezultata iako svakako nisu favoriti pred zapaljivom atmosferom kakvu prave navijači domaćih.

PREDLOG za KLAĐENJE: Xpp (nerešeno na poluvremenu) (kvota 2,05)


21:00 Lokomotiva Moskva – Porto

Ekipa Lokomotive juri možda i poslednju šansu da ostane u trci za prolazak u narednu rundu, šampion Rusije, nije se proslavio u prva dva meča, gde su doživeli poraz na gostovanju Galatasaraju 3:0, da bi potom doživeli poraz i na domaćem terenu protiv Šalkea 0:1. Ono što je poseban problem za danas za trenera domaćih jeste činjenica da ni Farfan ni Smolov, dvojica igrača koji su odlični egzekutori neće moći da pomognu timu, pa će domaćin pre svega morati da iskoristi i najmanju šansu koja im se ukaže, a da pritom budu izuzetno čvrsti pozadi.

Izostanci za danas: Ribus (5/1 sredina), Džeferson Farfan (7/0 krilni napadač), Smolov (6/2 napad), pod znakom pitanja je nastup štopera Vedrana Ćorluke (10/0).

Sa druge strane ekipa Porta želi da u naredna dva meča protiv tima koji se za sada pokazao kao najslabiji u grupi, Lokomotive iz Moskve, reši pitanje prolaska u narednu rundu, u prva dva kola, najpre remi sa Šalkeom na domaćem terenu 1:1, da bi potom savladali Galatasaraj 0:1 na gostovovanju, nova pobeda danas stavila bi ih u zaista odličan položaj pred nastavak takmičenja. Hendikep danas će biti izostanak najboljeg strelca tima i reprezentativca Kameruna, Aboubakara.

Izostanci igrača: Tikinjo (2/1 napad), Aboubakar (6/4 napad)

Kao što smo već i rekli, posle dva poraza, Lokomtiva nema drugi izbor već da danas pokuša da dođe do tri boda, ali to neće biti nimalo lako naročito bez dvojice jako kvalitetnih igrača u napadu kao što su Smolov i Farfan, sa druge strane izostanak Aboubakara mogao bi da stvori problem Portu kada se radi o realizaciji pa ne očekujemo meč sa puno golova.

PREDLOG za KLAĐENJE: X2&0-3 gola (kvota 1,55)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here