subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona – Najava mečeva 16.februar 2021.

Danas je na programu dva meča osmine finala Lige šampiona koja se igraju u terminu od 21 sat, a mi ćemo pokušati u dve kratke najave da vam damo najvažnije informacije za ove mečeve.


21:00 Lajpcig – Liverpul

Najpre informacija da će se meč odigrati na neutralnom terenu u Budimpešti, na stadionu Puškaš Arena.

Lajpcig je u grupnoj fazi završio sa skorom 4 pobede i 2 poraza, slavili su protiv Psž-a 2:1, Mančester Junajteda 3:2 i Basaksehira 2:0 na domamaćem terenu i 3:4 u gostima protiv turskog tima. Što se tiče vesti iz kluba, Konate se vratio u vikend meču i biće i danas u sastavu tima, dok je štoper Upamecano potpisao predugovor sa Bajern Minhenom, ali se očekuje danas u centralnom delu odbrane. Dominik Szoboszlai, pojačanje u januaru danas neće biti u sastavu, dok su pod znakom pitanja nastupi K. Laimer i Hernriksa pod znakom pitanja, ali ni jedan od ovih igrača nije bitan za sastav Lajpciga, tako da će biti u najjačem sastavu.

Što se tiče Liverpula, oni su u grupnoj fazi ostvarili 4 pobede, 1 remi i 1 poraz, na domećem terenu pobede protiv Midtjilanda 2:0 i Ajaksa 1:0, kao i na gostovanju kod Ajaksa 0:1 i Atalante 0:5. Izostaće dosta igrača, defanzivac Van Dajk je već duže povređen, a nema ni Joe Gomeza, Joela Matipa, potom veznjaka Naby Keite i napdača Jote, ono što može da bude posebno veliki problem jeste činjenica da Fabinho nije odradio trening do utorka, pa je pitanje da li će biti u sastavu, a ukoliko to ne bude, njegovo mesto zauzeće novajlija Kabak koji je imao kiks na debiju protiv Lestera.

Iako se meč igra na netralnom terenu, smatramo da domaćin danas u prvom meču nije autsajder iako kvote to pokazuju, naročito ukoliko se ispostavi da Fabinjo neće moći da igrač što bi moglo da dovede do tandema Henderson (veznjak) i Kabak (debitant), a čini se da bi to napadačima domaćina bilo idealno, mi idemo sa hrabrim predlogom D2+ (domaćin daje dva ili više gola) po kvoti 2,30!


21:00 Barselona – PSŽ

Barselona je posle 5 vezanih pobeda u prvih 5 mečeva, na kraju grupne faze poražena od Juventusa 0:3, ali svakako jako dobar skor ovog tima u najjačem klupskom takmičenju za razliku od lige, gde ne stoje ove godine kako bi možda to želeli navijači Mesija i drugova. Što se tiče sastava za danas, nema Roberta, Arauha, Fatia, Koutinja i Braitvajta, dok je Pike trenirao ali je neizvesno da li će nastupiti ili ne.

Što se tiče PSŽ-a, oni su tek u drugom delu grupne faze sa tri vezane pobede obezbedili prolazak dalje, iako je posle tri startna meča njihov skor bio 1 pobeda i 2 poraza, a na kraju 4 pobede uz 2 poraza. Posle problema sa koronom i povredama, probudili su se i u ligi, gde ipak ove godine neće tako lako i dominantno osvojiti titulu kao nekih prethodnih sezona. Meč će propustiti Bernat, potom Di Marija, Neimar, dok su nastupi Rafinje i Veratija pod znakom pitanja, ali se ipak očekuje da budu u takmičarskom timu.

Svakako da je izostanak dva fenomenalna igrača u liku Di Marije i Neimara veliki hendikep za goste, naročito ukoliko odbrana domaćina bude jača za iskusnog Pikea, uz to Barselona je savlada PSŽ, na poslednjih 3 meča na svom Kamp Nou, a naročito bolan bio je poslednji odigran meč 2017-te godine kada je bilo 6:1 za Barsu, naš predlog je 1X&2-5 po kvoti 1,60!

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje