sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 1. kola u grupi D (utorak)

U utorak se igraju mečevi A,B,C i D grupe u Ligi šampiona, kojim startuje najkvalitetnije klupsko fudbalskog takmičenje na svetu, a mi ćemo pokušati da vam ukratko najavimo mečeve grupe D i da predložimo neke kladioničarske igre:


20:45 Barselona – Juventus

Meč koji je derbi večeri igra se na stadionu Kamp Nou u Barseloni, gde će domaćin Barselona dočekati vicešampiona Evrope, ekipu Juventusa.

Barsleona je kao i svake sezone bez obzira na promene u timu tokom leta jedan od timova koji je svake godine favorit za osvajanje ovog takmičenja. Novu sezonu u prvenstvu Španije počeli su sa tri pobede bez primljenog gola, ali su u predsezoni poražni dva puta od Real Madrida u mečevima za Superkup Španije, 1:3 i 2:0. Tim je tokom letnjeg prelaznog roka naustio jedan od najboljih igrača Neimar koji je pojačao redove PSŽ-a, što je bio i jedini bitniji odalzak iz kluba. Što se tiče dolazaka tim je pojačao mladi Osman Dembele koji je stigao iz Borusije Dortmund, vezni igrač Paulinjo stigao je iz redova kineskog Gvangžua, dok je iz Sportinga stigao Nelson Semedo, napadač Deloufeou, vratio se u svoj klub iz Evertona i od početka sezone odigrao svaki meč uz 1 gol. Tim koji će najverovatnije izaći na megdan Juventusu je: Ter-Stegen, Nelson Semedo, Pike, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić, Buskets, Iniesta, Mesi, Suarez, Deloufeu.

Juventus je kao novi, stari šampion Italije ponovo u Ligi šampiona i to posle sezone u kojoj je igrao finale ovog takmičenja u kome je poražen od ekipe Real Madrida. I novu sezonu u Italiji, započeli su sa tri pobede, uz čak 10 postignutih i 2 primljena gola. Ono što može da zabrine trener Juventusa jeste veliki broj izostanaka za ovaj meč, a o njima možete više pročitati na (LINKU), uz to klub je tokom leta napustio štoper Bonući koji je otišao u redove Milana, dok je vezni igrač Lemina pojačao Sautempton. Stiglo je i nekoliko odličnih igrača u tim iz Torina, to su pre svih napdač Bernadeski iz Fiorentine, štoper Hoevedes iz Šalkea, vezni igrač iz PSŽ-a, Matuidi, kao i Bentankur iz urugvajskog Penjarola i Kvardado iz Čelzija, golman Ščešnji iz Rome,  Na poslednjih 6 gostovanja u okviru Lige šampiona, Juventus je ostvario 5 pobede i 1 remi (pobede protiv Dinamo Zagreba, Liona, Sevilje, Porta i Monaka, dok je remi bio upravo protiv Barselone 0:0). Očekuje se da na teren izađe sledeći sastav Juventusa: Bufon – Aleks Sandro, Rugani, Benatia, Barzalji, Pjanić, Kvardado, Matudi, Daglas Kosta, Djabala, Iguain.

U međusobnim mečevima ove godine, a odigrali su ih već tri, svaki tim zabeležio je po jednu pobedu, uz jedan remi.

23.07.17 ICC Juventus Barcelona 1 : 2
19.04.17 CL Barcelona Juventus 0 : 0
11.04.17 CL Juventus Barcelona 3 : 0
06.06.15 CL Juventus Barcelona 1 : 3
22.04.03 CL Barcelona Juventus 1 : 2
(1 : 1)
09.04.03 CL Juventus Barcelona 1 : 1

 

PREDLOG za klađenje: 1X&0-3 (pobeda Barselona ili nerešeno uz 0-3 gola) (kvota 1,80)


20:45 Olimpijakos – Sporting Lisabon

Grčki prvak je imao određenih problema na putu do Lige šampiona, ali je ipak završio u grupnoj fazi, u kojoj će u prvom kolu dočekati ekipu Sportinga iz Lisabona na svom stadionu Jorgos Kariaskaki.

Olimpijakos je šampion Grčke, koji je najpre izbacio beogradski Partizan (3:1 pobeda na gostovanju, 2:2 na domaćem terenu), da bi u plejof rundi porazili Rijeku (2:1 na domaćem terenu i 1:0 na gostovanju). Ekipu je tokom leta preuzeo albanski trener Besnik Hasi, koji je imao težak zadatak da konsoliduje ekipu koja je igrala jako slaba u drugom delu prošle sezone. Što se tiče promena u timu, tokom leta su otišli štoper Retsos u Bajer Leverkuzen (najveći transfer u istoriji kluba), Leali-a (13/0 koji se vratio u svoj klub Juventus), defanzivaca Botie(20/2/1- štoper), De la Bela(20/2/5 – levi bek) koji nisu na spisku putnika iz nepoznatih razloga, Bruno Vianne (odbrana 17/1) i Manuel da Costa (odbrana 17/2) koji su napustili klub, vezni red slabiji je za Kambijasa (14/0 defanzivni vezni igrač), Maniatisa (11/0/1), Domingeza (11/3) koji su svi napustili klub, dok su Portugalac, Andre Martins (24/1/1-centralni vezni) i Elyounoussi (23/4/1, levokrilni napadač) koji je pre par dana prešao u redove Karabaga. Otišao je i napadač Oskar Kardozo (22/3).

Od pojačanja, Olimpijakos je ovog leta doveo: defanzivce Leonarda Coutrisa (levi bek iz Pas Janjine), Jagoša Vukovića (štopera iz Konijaspora), Spiros Risvanisa (štopera iz Panioniosa) dok najnovije pojačanje u defanzivi Hrvoje Milić (levi bek Fiorentina) nema pravo nastupa. Vezni red pojačan je sa defanzivnim veznim igračem Legije, Vadis Ođiđi Ofoeom, kao i Manolis Siopisom(Panionios) i Panjotis Tachidisom (centralni vezni igrač iz Torina), i desnokrilnim napdačem Granade, Gonzaleskom-Kanselom, dok je u napada doveden samo Nigerijac Emanuel Emenike (iz Fenerbačkea). Nekoliko igrača vratilo se sa pozajmica iz drugih klubova i konkurisaće za sastav poput štopera Pape Abou Sisea( igrao u Ajačiju), zadnjeg veznog igrača Zdjelara (igrao za Majorku) denoskrilnog igrača Parda (igrao za Nant) i napadača El Fardo Ben-a (igrao za Panionios). Poslednjeg dana prelaznog roka stigli su štoper Engeles iz Klub Briža, potom golman Proto iz Ostendea, vezni igrač Žile iz Fiorentine i napadač Partizana, Uroš Đurđević.

Izostanci u timu Olimpijakosa: defanzivci Vuković (1/0), Botia (0/0) i Milić (2/0), vezni igrač Tacthidis (0/0) i napadač Ansafaraldi (2/1)

I gosti iz Lisabona, ekipa Sportinga je promenila puno igrača i dovile dosta kvalitetnih pojačanja, što su pokazali u dvomeču sa rumskom Steauom (nerešeno na domaćem terenu 0:0, pobeda na gostovanju 1:5). U prvenstvu Portugala sezonu su počeli sa 5 pobeda uz gol razliku 13:2. Što se tiče odlazaka i dolazaka, od važnijih igrača tim su napustili defanzivac Skeloto koji je prešao u Brajton, kao i Ruben Semedo koji je pojačao Viljareal, vezni igrač Zegelar otišao je u Votford. Od pojačanja treba spomenuti defanzivca Barselone, Matijea, potom Picinija iz Betisa, Fabio Koentrao stigao je iz Real Madrida, a Stefan Ristevski iz Rijeke. U veznom redu kao vrhunska pojačanja pokazali su se Bruno Fernandeš iz Sampdorije, inače kapiten mlade reprezentacije Porutgala koji je na 5 prvenstvenih mečeva postigao 4 gola, kao i argentinci Acuna iz Rasinga i Bataglia iz Brage. Napdača Seidu Doumbia stigao je na pozajmicu iz Rome.

 Izostanci u timu Sportinga: Fabio Koentrao (3/0 odbrana), Picini (5/0 odbrana, pod znakom pitanja)

Očekujemo otvoren meč gde oba tima imaju jako kvalitetne ofanzivce, dok su defanzive oba tima pokazale da su još uvek ranjive i neuigrane.

PREDLOG za klađenje: GG (oba tima postižu gol) (kvota 1,95)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje