petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 1. kola u grupi A (utorak)

Konačno je na red došla dugo očekivana grupna faza Lige Šampiona, a kao što već i znamo ova faza takmičenja podeljena je na 8 grupa (od A do H) u kojima 4 ekipe dvokružnim sistemom igraju svako protiv svakog.


Već ovog utorka očekuje nas odigravanje 8 utakmica Lige Šampiona, a u ovom članku predstavićemo Vam najave dve utakmice iz grupe A.


20:45 Benfika – CSKA Moskva (grupa A)

Benfika na megdan Moskovljanima dolazi u odličnom raspoloženju, pošto su okviru svih domaćih takmičenja ostali neporaženi na već 6 utakmica u nizu (5 pobeda i 1 remi). U domaćem šampionatu igraju standardno veoma dobro sa učinkom od 4 pobede i 1 remija zauzimaju 3. poziciju, a jedinu prepreku za brz juriš ka vrhu tabele predstavljaju im odlični Porto i Sporting koji su u prvih 5 kola imali dosta lak raspored te sada imaju maksimalan učinak. Sve u svemu, Benfika ne igra ništa lošije u odnosu na prošlu sezonu. I dalje je reč o dosta stabilnoj ekipi koja poseduje kvalitet na svim frontovima, posebno defanzivnom, s’ obzirom da su primili svega 4 gola u proteklih 6 utakmica (od čega 1 preko autogola).

Aktuelni vicešampion Rusije, ekipa CSKA iz Moskve, igra dosta promenjivo ove sezone, primećena je doza nestabilnosti u igri što jedino može biti prouzrokovano gustim rasporedom, s’ obzirom da su ovog leta uporedo igrali i domaći šampionat i kvalifikacije za Ligu Šampiona gde su vodili uspešne borbe sa grčim AEK-om (ukupno 3:0) i švajcarskim Jang Bojsima (ukupno 3:0). Vidi se da im je Liga Šampiona ovosezonski prioritet broj 1, neretko je glavni trener čuvao bitne igrače najviše zbog utakmica u ovom takmičenju što samo potvrđuje ovu teoriju.

Mišljenja smo da trenutno četvrtoplasirani učesnik ruske Premijer Lige zasigurno može da pruži solidan otpor na ovom veoma teškom gostovanju u portugalskoj prestonici, te da će ono najbolje što imaju, a to je naravno defanzivna linija, istaknuti u prvi plan. Naravno, očekivano je da se na samom uvodu u grupnu fazu neće srljati, jer se u grupnoj fazi vodi apsolutno drugačija borba u odnosu na kvalifikacije. Po našem mišljenju, ekipe sa možda i najboljim defanzivnim linijama u svojim zemljama zasigurno mogu da ostanu na minimalnom broju golova.

0-2 @1,70 (2 ili manje golova na utakmici)


20:45 Mančester Junajted – Bazel (grupa A)

Mančester Junajted je fantastičnim rezultatima u početna 4 kola engleske Premijer Lige najavio ozbiljnu borbu za tron i povratak trofeja tog takmičenja na popularni Old Traford. Svakako da “Crveni Đavoli“ kao najefikasnija i trenutno prvoplasirana ekipa u prvenstvu Engleske zasigurno mogu da naprave odličan učinak u Ligi Šampiona, posebno nakon osvajanja Lige Evrope u prošloj sezoni, koja je praktično bila mačiji kašalj za Murinja i ekipu. Murinjo je dosta radio sa ekipom ovog leta i zasigurno je igra Mančester Junajteda sada na veoma visokom nivou, gde možda i najveću ulogu imaju ofanzivci poput Mhiktarjana, Pogbe i Lukakua, koji su zajedno učestovali kod čak 10 do 12 golova ove sezone (direktno ili indirektno).

Bazel, koji nosi titulu šampiona Švajcarske, dosta je podbacio ove sezone te na 7 utakmica ima samo 11 bodova i učinak od 3 pobede, 2 remija i 2 poraza. Veliko je pitanje kolike su njihove mogućnosti u Ligi Šampiona ove sezone, s’ obzirom da se i u domaćem šampionatu jako slabo snalaze, gde akcije ne deluju opasno, a završnice su pritom katastrofalne, što je naravno glavni razlog zašto se nalaze tu gde trenutno jesu. Svakako da njihov cilj jeste da zauzmu 3. poziciju i tako izbore plasman u završnicu LE, a s’ obzirom da su Junajted i Benfika praktično već zagarantovali vrh tabele tu će se voditi ogromna borba i sa moskovskim CSKA, sa kojim su dosta izjednačeni.

Mančester Junajted je nakon odlične prošlosezonske kampanje u Ligi Evrope koju su praktično morali da osvoje ne bi li se našli u grupnoj fazi Lige Šampiona počeo paralelno da juri i ka trofeju engleskog prvenstva i upravo ka što boljem plasmanu u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Bazel kao ekipa koja je dosta nestabilna i pre svega loša naravno ne bi trebala da bude nepremostiva prepreka za Murinjove izabranike te mislimo da je sve osim njihove pobede nemoguć scenario.

1&2-5 @1,50 (pobeda domaćina uz 2 do 5 golova na utakmici)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje