petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Porto – Liverpul (Najava meča i predlog za klađenje)

Večeras od 21 časa po našem vremenu na programu su dve revanš utakmice četvrt-finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih sastaće se ekipe Porta i Liverpula.

Ova utakmica odigraće se na stadionu Dragao u Portu, dok će pravdu deliti holandski arbitar Dani Makeli.

Na prvoj odigranoj utakmici imali smo priliku da vidimo pobedu Liverpula rezultatom 2:0 što je ovoj ekipi dalo značajnu prednost pred odlazak na revanš.

“Crveni“ su na tom susretu veoma brzo stigli do vođstva što je u velikoj meri poremetilo koncepciju portugalskog prvaka. U 5. minutu je sa ivice šesnaesterca bio precizan Nabi Keita nakon odlične asistencije Roberta Firmina, da bi nakon toga i Brazilac u 26. minutu uspeo da dođe do pogotka, za vođstvo od 2:0.

U drugom poluvremenu značajno je pao ritam, a iako je Liverpul i dalje kontrolisao igru, većih šansi za promenu rezultata nije bilo. Ovaj meč je naravno prošao u znaku engleskog tima, iako je i Porto imao nekoliko dobrih šansi krajem prvog poluvremena.

Izabranici Seržia Konseisaoa sada će po svaku cenu morati da nadoknade zaostatak od 2 gola što će bez ikakve sumnje biti veoma težak zadatak.


Porto je nakon te utakmice na “Enfildu“ odigrao meč i u domaćem prvenstvu gde su sasvim očekivano uspeli da slave na gostovanju Portimonenseu rezultatom 3:0. S’ obzirom da je dan kasnije i Benfika uspela da savlada Setubal, dve najkvalitetnije ekipe Portugala i dalje dele prvo mesto na tabeli sa potpuno istim učinkom i brojem bodova na svega 5 kola do kraja sezone.

Izostanci: Popularni “Zmajevi“ danas neće imati problema sa izostancima s’ obzirom da su skoro svi igrači iz prve utakmice spremni za nastup, izuzev veziste Korone koji je pod upitnikom. Veliku prednost u odnosu na taj meč predstavljaće činjenica da se dva standardna igrača, Pepe i kapiten Hektor Herera, vraćaju na teren nakon odrađene suspenzije te bi danas trebali da zauzmu mesto u prvoj postavi.

Očekivani sastav (4-4-2): Kasiljas – Teljes, Felipe, Pepe, Militao – Korona (Brahimi), Herera, Pereira, Otavio – Soareš, Marega.


Liverpul je takođe prošlog vikenda imao posao i u okviru Premijer Lige gde su na svom terenu dočekali ekipu londonskog Čelsija i slavili rezultatom 2:0 zahvaljujući pogotcima Manea i Salaha u razmaku od samo 2 minuta. Sve u svemu, “Crveni“ su na jednom od derbija kola uspeli da opravdaju ulogu favorita i tako se još uvek održe na vrhu tabele sa 2 boda više u odnosu na Mančester Siti. U sledećem kolu za rivala će imati ekipu Kardifa, zbog čega se očekuje da na svom kontu dodaju još 3 boda.

Izostanci: Što se tiče izostanaka, na današnjoj utakmici neće nastupiti samo Dejan Lovren i duže odsutni Aleks Okslejd-Čemberglejn, dok su pod upitnikom Džordan Henderson i Džo Gomez. U odnosu na prvi meč za Liverpul će danas nastupiti i standardni levi bek Endi Robertson koji je odradio suspenziju.

Očekivani sastav (4-3-3): Alison – Robertson, Van Dajk, Matip, Aleksander Arnold – Keita, Fabinjo, Henderson – Mane, Firmino, Salah.


Iako prednost od 2:0 realno gledano nije nedostižna, činjenica je da je Liverpul jednom nogom već u polufinalu, a ukoliko bude bar i malo opuštanja u redovima “Crvenih“ možemo da očekujemo nešto i od domaće ekipe.

Naše mišljenje je da bi “Zmajevi“ na večerašnjem susretu mogli da dođu bar do jednog pogotka. Igraju na svom terenu i pred svojim navijačima koji će im svakako dati vetar u leđa, a u prvom susretu pokazali su da mogu stvoriti dosta dobre šanse. Liverpul je u prvom susretu došao do značajne prednosti, a iako je Jirgen Klop u nekoliko intervjua napomenuo da još ništa nije rešeno, situacija kod igrača je verovatno drugačija.

GG @1,85 (i jedna i druga ekipa postižu bar po 1 gol)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje