četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LIGA ŠAMPIONA: PSŽ -REAL MADRID (najava meča)

Od 20:45 očekuje nas revanš susret 1/8 finala Lige šampiona, a sastaju se ekipe PSŽ-a i Real Madrida, prvi meč završen je 3:1 za Real Madrid.

U prvom susretu koji su ovi rivali odigrali u Madridu, veći deo meča tim iz Pariza bio je bolji rival, ali ono što je Real bolje iskoristio u prvom meču jesu greške defanzivaca PSŽ-a i tako uspeo da dođe do dva gola prednosti, iako ne bi bilo nezaluženo ni da su gosti došli do povoljnijeg rezultata. 

STATISTIKA PRVOG MEČA: Ekipa Reala uputila je 17 šuteva na gol rivala nasprav 12 šuteva PSŽ-a. Od toga Kristijano Ronaldo je sam šutirao 10 puta, dok je 4 različita igrača u dresu PSŽ-a imalo po dva udarca na gol (Neimar, Mbape, Lo Celso i Rabio). Uz to igrači PSŽ-a našli su se 8 puta u ofsajdu, naspram jednog ofsajda Reala. PSŽ je izveo 37 driblinga naspram 21 koliko su to uradili igrači Reala, ali su Parižani izgubili i mnogo više lopti 28 naspram svega 12 izgubljenih poseda Reala. Što se tiče pas igre timovi su gotovo izjednačeni u ovoj kategoriji 469 prema 463 u korist Reala.

PSŽ: Mnogi su saglasni sa time da je jedan od glavnih razloga gubitka prvog meča loša taktička postavka i rešenja trenera PSŽ-a, Emerija koja je koristio tokom same utakmice. Postavka igre u formaciji 4-3-3, dosta je napadačka, ali ulazak Meunia umesto Kavanija, posmatra se kao krajnje kukavički potez koji je na kraju košta PSŽ, možda i boljeg rezultata. Za današnji meč veliki problem predstavlja izostanak Neimara (27/25/16), koji je doživeo povredu protiv Marseja, a još jedan igarač koji će izostati je veznjak Havijer Pastore. Što se tiče Mbapea koji je bio pod znakom pitanja, on je trenirao normalno i biće u timu, kao i golman Areola i defanzivac Markinjos koji su imali sitnije probleme.

Zbog povrede danas izostaje sa najvažnijeg meča u sezoni!

Očekivana postava: Areola – Kurzava, T.Silva, Markinjos, Deni Alveš – Rabio, Mota, Verati – Di Maria, Kavani, Mbape

Real Madrid: Dvostruki uzastopni prvak Evrope želi da i ove sezone stigne do same zavšnice evropskog takmičenja. U prvom meču Zidan je nastupio u formaciji 4-3-1-2, gde je ulaskom Asensija igra Reala dobila malo na povezanosti. Danijel Karvahal se vraća u tim posle odrađene suspenzije. Dok su Kros i Modrić imali manje probleme sa povredama ali se očekuje da zaigraju u ovom jako važnom meču.

Očekivana postava: Navas – Karvahal, Varan, S.Ramos, Marselo – Modrić, Kasemiro, Kros, Isko (Asensio) – Ronaldo, Benzema.

Od 2015-te godine ovi rivali sastali su se 3 puta, u Parizu su odigrali samo jedan meč kada je bilo 0:0, u oba meča u Madridu slavilio je Real 1:0 i 3:1.

Ako se zna da je na poslednjih 14 mečeva PSŽ-a viđeno najmanje 3 gola na svakom od tih mečeva, a da je takav slučaj na 19 od poslednjih 20 mečeva Real Madrida, jasno je da nas očekuje meč gde bi ponovo napadači trebali da imaju glavnu ulogu. Ne očekujemo neka velika taktička iznenađenja oba trenera jer se timovi jako dobro poznaju, PSŽ će od starta morati da krene napadački i sa dosta rizika, pobeda od 2:0 deluje kao dostižna stvar, ali treba uzeti u obzir da je Real postigao gol na poslednjih 10 gostovanja u okviru Lige šampina pa je možda bolje pitanje da li će odbrana PSŽ-a uspeti da sačuva svoju mrežu netaknutom.

PREDLOG za KLAĐENJE: G2+ (Real postiže 2 i više gola na meču) (kvota 2,00)

Povezani članci

2 Komentari

  1. Neznam zasto svi toliko favoriziraju Real u odnosu na PSG.Jeste da domacinu treba pobeda od dva gola razlike ili 3:1 za produzetke i normalno je da PSG mora da krene od pocetka sa ofanzivnijom igrom i pomogucnosti da daju bar jedan gol u prvom poluvremenu a da neprime gol u tih prvih 45 min.Isto tako neverujem da Real nece ici na to da postigne gol i sa samim tim se utakmica jos vise otvara i moze da se zavrsi goleadom.U zadnjih 12 utakmica u Spanskom prvenstvu Real samo dva puta nije sacuvao svoju mrezu a mislim da je PSG mnogo jaca ekipa od bilo koje iz Spanije izuzmemo li tu Real,Barsu i Atletiko.Pa tako ako su Realu Betis koji mu je dao tri gola,Sosijedad dva,Levante dva nemoze da da dva gola.Ja ovde negovorim o prolazu PSG u sledecu rundu nego Real ima losu odbranu kao i PSG samo je pitanje dali njihovi napadi u pojedinim utakmicama mogu da daju vise golova nego sta prime.Tako da ovde uopste nije lose probati sa igrom D2+&G2+ jer ako kojim slucajem utakmica krene nepovolnjo za domacin cisto sumnjam da obe ekipe nece postici po dva gola.

    • Hvala na iscrpnoj analizi i predlogu, slažemo se sa vama, a predlog može da bude vrlo zanimlji, naročito ako vidimo gol u ranoj fazi meča!

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje