četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Žalgiris – Ludogorec (najava utakmice)

Žalgiris (Litvanija) – Ludogorec (Bugarska)

Danas od 20 časova na “LFF Stadionu“ u Viljnusu u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona odigraće se utakmica između litvanskog Žalgirisa iz Viljnusa i bugarskog Ludogoreca iz Razgrada. Dakle, očekuje nas zeleno-beli derbi.


Stadion:

“Stadion LFF“ iliti “stadion Litvanske Fudbalske Federacije“ u Viljnusu kapaciteta je svega 5 hiljada mesta, a teren je prekriven veštačkom podlogom. Od njegovog otvaranja 2004. do 2010. godine koristila ga je ekipa po imenu Vetra, od 2011. ga koristi i Žalgiris, a prava na ovaj stadion 2014. dobio je i Trakaj. Ovaj stadion je i baza litvanske fudbalske reprezentacije.


Žalgiris (Litvanija)

Žalgiris je prošlu sezonu krunisao osvojivši titulu šampiona litvanskog prvenstva sa 9 bodova više od drugoplasiranog Trakaja. Nakon 33 utakmice ostvarili su 24 pobede, 4 remija i 5 poraza, uz gol razliku 74:29, te su imali ukupno 76 bodova. U tekućoj sezoni zauzimaju 1. pozicjiu sa 38 bodova iz 16 utakmica, a zabeležili su 12 pobeda, 2 remija i 2 poraza, uz gol razliku 29:10. Tokom letnje pauze od prvenstva Žalgiris je uspeo da se plasira u 1/4 finala nacionalnog kupa (pobedom nad Atlantasom, 1:0), a da nakon toga u pripremnim utakmicama slavi nad Geteborgom (3:1) i BATE Borisovim, tek nakon penala, pošto je regularni deo završen bez pobednika (1:1).

Učinak u evropskim takmičenjima:

Nakon nekoliko godina pauze Žalgiris se u evropska takmičenja vratio tokom sezone 2012-13, a nakon toga uzeli su učešće u Evropi tokom svake sledeće sezone. U tom periodu odigrali su 6 utakmica u Ligi Šampiona (3 dvomeča, u sezonama 2014-15, 2015-16 i 2016-17), a zabeležili su 2 remija i 4 poraza (uz gol razliku 1:7) i pritom ni jednom nisu došli do 3. kola kvalifikacija. Što se tiče Lige Evrope, u sezoni 2012-13 ispali su tokom 2. kola, dok su naredne godine došli čak do kvalifikacionog plej-ofa. Ukupno su u te dve sezone odigrali 10 utakmica i ostvarili 3 pobede, 3 remija i 4 poraza, uz gol razliku 11:19.

Sastav:

Tokom ovog leta na njihovu žalost ostali su bez prvog golmana Sauliusa Klevinskasa (11n/-8g), takođe i bez standardnog štopera Georgasa Freidgeimasa (9n/0g/0a), ali ne treba zaboraviti ni centralnog napadača Komnena Andrića (8n/1g/0a). Pored toga, ostatak ekipe ostao je netaknut.


Ludogorec (Bugarska)

Ludogorec je ponovo postao šampion Bugarske, ali sada sa čak 16 bodova više od drugoplasiranog CSKA iz Sofije. Nakon 36 utakmica imali su 83 boda, a ostvarili su čak 25 pobeda, 8 remija i 3 poraza, uz gol razliku 87:28. Pripreme su odigrali sasvim solidno pošto su ostvarili 4 pobede (nad Gabalom 2:0, Zenitom 1:0, Krajovom 1:0 i Ahmatom 2:0), 1 remi (protiv Olimpijakosa 1:1) i 1 poraz (od moskovskog Dinama 3:1).

Učinak u evropskim takmičenjima:

Ludogorec je odmah po debitovanju u Evropi počeo da gradi ogromne uspehe, s’ obzirom da nakon ispadanja iz 2. kola kvalifikacija za LŠ (u sezoni 2012-13) uspeli da vežu 3 učešća u grupnim fazama tokom naredne 4 sezone. U grupnoj fazi LE takmičili su se samo u sezoni 2013-14, dok su do grupe LŠ stigli u sezonama 2014-15 i 2016-17. U najjačem klupskom takmičenju Evrope odigrali su ukupno 34 utakmice, a ostvarili su 9 pobeda, 11 remija i 14 poraza, uz gol razliku 47:52, dok su u Ligi Evrope odigrali 12 utakmica i upisali 6 trijumfa, 3 remija i 3 poraza (uz gol razliku 16:11).

Sastav:

Bugarski “Orlovi“ su se ovog leta rastali sa nekoliko igrača, kao što su štoper Hoze Luis Palomino (40n/2g/1a – najstandardniji defanzivac), levi bek Vitinja (5n/0g/0a), desni bek Jordan Minev (25n/0g/3a), kao i centralni napadač Cvetelin Čučunkov (3n/0g/0a). Pored toga večeras neće nastupiti ni Vladislav Stojanov (31n/-32g – prvi golman) koji zbog povrede neće igrati sve do septembra.


Prognoza:

Ove dve ekipe praktično nemaju premca u svojim domaćim prvenstvima, a u evropskim takmičenjima obe strane imaju veoma dosta iskustva. Sve u svemu, sudeći po izostancima, pripremnim uakmicama, kao i po činjenici da litvansko prvenstvo traje i da se igra na veštačkoj podlozi mišljenja smo da nas očekuje veoma neizvesan susret sa malim brojem pogodaka, gde će obe strane imati podjednake šanse za trijumf.

P/K X @1,80 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

1P0-1&2P0-3 @1,40 (0 do 1 gola u prvom pol. i 0 do 3 gola u drugom pol.)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

9 Komentari

  1. Za Ludogorec nece braniti prvi golman, najbolji igrač odbrane i desni bek a ti tipuješ 0-1 pp i 0-3 2pp. Ludogorec je jedna od najboljih napadačkih ekipa u ovom delu Evrope ako ne i šire. Vura (3,4 mil.€), Marcelino (2,8 mil.€),Cafú (4 mil.€), Keseru (4 mil.€) vec trecu godinu uništavaju odbrane PSV Eindhovena, Dinamo Zagreba, Bazela, Lacia, Steaue, Liverpoola, Reala, prošle godine Arsenala i Paris SG, da ne spominjem naše CZ i Partizan. Ne verujem da ce ih zaustaviti neki poluamaterski klub iz amaterske lige za koje je npr. najbolji igrač u odbrani Mamadou Mbodj, Zvezdina legenda instagramu.
    Pozdrav i sretno

    • Hvala na mišljenju, sada čitaoci imaju dva različita mišljenja pa neka sami odluče šta će odigrati! I pored očekivane goleade i izostanaka mi mislimo da može da se dogodi iznenađenje i da vidimo maksimalno 2-3 gola, ali ne mora da znači da smo u pravu. Pozdrav i srećno!

      • Poštovani Dragoslave, nadamo se da ste uspeli da naplatite naš predlog 1P0-1&2P0-3, pošto očigledno “jedna od najjačih ekipa u ovom delu Evrope“ nije uspela da demolira “polu amatersku ekipu iz amaterske lige“. Čak ni ti silni višemilionski vredni igrači nisu uspeli da osiguraju prednost od jednog gola i da savladaju jedan Žalgiris, kao što su to radili “PSV Ajndhovenu, Dinamo Zagrebu, Bazelu, Laciu, Steaui, Liverpulu, Realu, Arsenalu, PSŽ-u, CZ i Partizanu“. Sve najbolje i srdačan pozdrav od uredničkog tima Sportskih Novosti!

        • Hvala na pogodjenom tipu ali u mojoj kladionici ta igra nema ali ima ta promašena p/k x , realno ako ste gledali utakmicu rezultat je trebao biti 4:4 a to ne računajuci neke polušanse, 10 iz Žalgirisa 3 puta sam na golmana, a Cafu dva puta i jednom Lokoli, moje mišljenje je da nema logike u tvom tipu kad u obe ekipe ne igraju odbrambeni igrači i ne brani prvi golman (nije branio ni drugi takodje je povredjen) i ograničavaš se sa 0-1 u 1pp,ali izgleda da je mnogo važnija sreca od logike, puno srece u daljim tipovima

  2. Predloženi tip ostavlja dovoljno prostora da padne čak 4 gola, samo da budu tako raspoređeni što je vrlo moguće. Bar po meni. S tim da je kvota pala i trenutno je 1,40 (pretpostavljam da je tip iz ponude MaxBet-a). Ja sam odigrao 3+ pa kako bude.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje