četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Lihštajner u penziji

Pouzdani švajcarski desni bek – Stefan Lihštajner objavio je odluku da u 36. godini života završava svoju igračku karijeru.

„Pozdrav svima! Nakon nekoliko nedelja razmišljanja, doneo sam odluku da okončam profesionalnu karijeru. Veoma sam ponosan i zahvalan na svemu što sam doživeo tokom ove avanture. Počevši od Grashopersa, pa preko, Lila, Lacija, Juventusa, Arsenala, Augzburga i nacionalnog tima Švajcarske, veliko hvala svima“, poručio je Lihštajner putem Instagrama.

Seniorsku karijeru je započeo 2001. godine u Grashopersu (sa kojim je osvojio jednu titulu prvaka Švajcarske) iz kojeg je nakon četiri godine prešao u Lacio. U dresu rimskog kluba „okitio“ se u Kupu i Superkupu Italije, pre nego što je 2011. godine stigao u Juventus. Sa torinskim timom ostvario je svoje najveće uspehe u karijeri – 7 uzastopnih trofeja šampiona „Serie A“, 4 nacionalna Kupa, kao i tri Superkupa, a igrao je i dva finala Lige Šampiona sa ovim klubom. Posle 10 godina napustio je Italiju i realizovao transfer u Arsenal u kojem se zadržao samo jednu sezonu, pre odlaska u Augzburg u kojem je i završio svoju fudbalsku karijeru.

Za nacionalnu selekciju Švajcarske nastupao je u periodu od 2006. do 2019. godine (tokom poslednjih godina imao je i ulogu kapitena), ostvarivši ukupno 108 nastupa uz osam datih golova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje