četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liman u triler završnici poražen u finalu završnog FIBA 3h3 Mastersa u Džedi

Ekipa iz Srbije po prvi put od 2016. godine nije pobednik FIBA 3h3  finalnog turnira Masters serije. Liman je imao pobedu u svojim rukama, ali je “dvojkom” Letonac Mijezis (proglašen za MVP igrača čitavog turnira) doneo svojoj ekipi Rige trijumf i titulu najbolje 3h3 ekipe na planeti.

Sva tri predstavnika Srbije su prikazali vrlo dobre partije na turniru. Nakon prvog dana takmičenja i mečeva po grupama, sve tri srpske ekipe su se plasirale u četvrtfinale. Liman se prvi “dočepao” polufinala pobedivši domaćina Džedu rezultatom 20:17, da bi isto učinio i Novi Sad trijumfom nad ekipom Njujork Harlem rezultatom 21:16. Ipak, Ub nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada (ispostaviće se i novog šapiona) ekipu Rige.

U polufinalu Liman je rutinski pobedio ekipu Utene (21:13), dok Novi Sad nije uspeo da savlada Rigu koja je slavila rezultatom 18:15.

Finale je bilo izuzetno “tvrdo” gde je u većem delu meča Liman “jurio” prednost Rige, koju je u poslednjim minutima stigao i preuzeo konce igre u svoje ruke. Ipak, u neizvesnoj zaršnici pri vodstvu 20:19, Liman nije iskoristio “meč loptu” u vidu zicera koji su promašili da bi šutem za dva poena Riga trujumfovala.

Konačan plasman naših ekipa na ovom turniru je bio sledeći: Liman drugi, Novi Sad četvrti, Ub sedmi.

Ovim turnirom završeno je ovogodišnje (skraćeno) izdanje FIBA 3h3 Masters serije. Početak sledeće sezone za timove se očekuje tokom aprila 2020. godine, dok podsećamo da mušku reprezentaciju Srbije “čeka” učešće na Olimpijskim igrama u julu, kao i učešće na FIBA 3h3 Evropskom prvenstvu u septembru 2020. godine.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje