Advertisement
MaxBet

Los Anđeles Čardžersi će večeras od 22:05 na svom stadionu dočekati divizione rivale Ouklend Rejderse. Obe ekipe u ovaj meč ulaze sa dobrim raposloženje, jer su ostavrile pobede prethodne nedelje. Čardžersi su posle mnogo muka uspeli da pobede desetkovani San Francisko, dok je Ouklend posle produžetka upisao prvu pobedu protiv Klivlenda.

Ovo su dve ekipe koje imaju mnogo više potencijala u napadu, i nema sumnje da nas čeka pravi revolveraški obračun između Filipa Riversa i Dereka Kara.


                                                  Los Anđeles Čardžersi:

Čardžersi su večiti favoriti da se plasiraju u plej of, ali uvek se dogodi nešto što im poremeti planove. Imaju sjajno QB Filipa Riversa koji je godinama unazad jedan od najboljih QB u ligi po svim parametrima, ali ako nas pitate dok ne poprave odbranu Čardžersi nikada ništa neće uraditi. Loša stvar po Čardžerse je činjenica da se nalaze u veoma teškoj diviziji sa Kanzas Sitijem, Ouklendom i Denverom. Svake godine sve ekipe iz ove divizije “pucaju” barem na plej of, i svaka greška se skupo plaća.

Čardžersu su trenutno na skoru od 2 pobede i 2 poraza, a s obzirom da Ouklend očigledno tankuje ovde bi morali biti favoriti. Jedan divizioni derbi su već izgubili od Kanzasa, a ko hoće u plej of ovaj bi morali da dobiju kako znaju i umeju.

Povrede i izostanci:

WR: Trevis Benžamin – povreda stopala, neće igrati
T: Džoi Barksdejl – povreda kolena, upitan za ovaj meč
LB: Kajzir Vajt – povreda kolena, neće igrati
DE: Džoi Bosa – povreda stopala, neće igrati
T: Rasel Okung – povreda prepone, upitan za ovaj meč
TE: Ostin Roberts – povreda ligamenata kolena, neće igrati
WR: Artavis Skot – povreda zgloba, neće igrati
TE: Hanter Henri, povreda ligamenata kolena, neće igrati
T: Zakari Krebtri – neće igrati
C: Dilian DeBur – upizan za ovaj meč
DB: Džejson Veret – povreda Ahilove tetive, neće igrati
DB: Džejlen Votkins – povreda ligamenata kolena, neće igrati
LB: Bruk Heting – povreda stopala – upitan za ovaj meč


                                                     Ouklend Rejdersi:

Ouklend Rejdesi se nalaze u velikoj tradiciji. Dolaskom Čakija Grudena koji je između ostalog potpisao ugovor na 100 miliona na 10 godina mnoge stvari će se promeniti. Ko iole prati NFL zna da Ouklend već duže vreme želi da se preseli u Las Vegas, i sva je prilika da će se to i dogoditi.

Dugoročni ugovor koji je Gruden dobio je jasna naznaka da se u Okulendu radi na duže staze i da oni gradi tim baš za sezonu kada bude otišli u Las Vegas.

Pre početka sezone su trejdovali jednog od najboljih defanzivaca u ligi Kalila Meka koji je prešao u Čikago Berse. U tom trejdu Ouklend je dobio mnogo pikova, a i to je pokazatelj da Ouklend igra na budućnost.

Kada je igra Ouklenda u pitanju mnogo toga tu ne štima. Naše mišljenje da odnos izmeĐU Čakija Grudena i QB Dereka Kara nije idealna. To se da videti po izjavama trenera koji malo po mali kritikuje svog QB. Napad kolko toliko i doprinese, ali odbrana je vrlo loša. Kada vam ode vođa odbrane koji je ujedno najbolji defanzivac u ligi, šta drugo možete da očekujete.

No, jasno je da Ouklend nema ambicija u ovoj sezoni i da je za Grudena ovo sezona u kojoj će videti na koga će moći da računa u budućnosti. Biće ovde dolazaka i odlazaka, a Ouklend Rejdersi generalno gledano nisu ekipa na koju se treba kladiti.

Povrede i izostanci:

DB: Karlo Džozef – neće igrati
G: Keleči Osemele – povreda kolena, upitan za ovaj meč
T: Donald Pen – povreda noge, neće igrati
K: Majk Nugent – povreda kuka, neće igrati
DT: Džastin Elis – povreda stopala, neće igrati
LS: Endru DePaola – povreda kolena, neće igrati
CB: Dekster MekDonald – povreda zgloba, neće igrati
K: Edi Pinero – povreda prepone, neće igrati
RB: Kris Varen – povreda kolena, neće igrati
DT: Endi Vanderduz – povreda ligamenata kolena, neće igrati
T: Grif Valen – upitan za ovaj meč
NT: Atina Rubin – povreda bicepsa, neće igrati
CB: Tevin Mičel – neće igrati
DB: Obi Melifonvu – neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Mi ovde vidimo jednu efikasnu utakmicu pre svega zbog Čardžersa, a evo šta kaže statistika:

1) Los Anđeles Čardžersi su deveti napad u ligi ako se zbirno gledaju svi parametri. Filip Rivers je u ova 4 meča uspeo da prebaci 1156 jardi uz 100/147 kompletiranih pasova. Imao je 11 TD + 2 INT što su fenomenalne brojke.

Ako gledamo samo igru kroz vazduh, Čardžersi su 15. u ligi sa 278 jardi po utakmici uz 11 TD i 2 INT. Filip Rivers je poznat kao QB koji voli da baca dugačke lopte čak i po cenu presečenog pasa. Jednostavno to je njegov stil ,i takav stil je doneo mnogo dobrog Čardžersima.

Što se trčanja tiče Čardžersi su sedmi u ligi sa 124,8 jardi po utakmici uz 2 TD. Ono što je dobro u igri Čardžersa što sada više gledaju da uspostave balans između pasa i trčanja, iako je pas naravno glavna opcija. To se da videti i po akcijama, jer su Čardžersi do sada odigrali 147 akcija za pas, a 95 za trčanje.

Iako ovde za mnogo izgleda kao osrednja statistika verujte da će ona biti još bolja iz meča u meč, jer Čardžersima slede utakmice protiv slabijih ekipa.

2) Ouklend Rejdersi su ti koji će takođe doprineti da ova utakmica bude efikasna. Njihov napad je drugi u ligi sa 441 jardom u proseku što je fenomenalno. Ako se gleda pas igra Ouklend je peti u ligi 333 jardi po meču uz 6 TD i čak 7 INT. Ova brojka od 7 INT je jako bitna, jer je to pokazatelj da Kar igra rizično, i skoro svi presečeni pasovi su kažnjeni sa poentiranjem.

Što se trčanja tiče Ouklend je tek 15. u ligi, ali kada imate Maršona Linča kojeg je gotovo nemoguće oboriti jedan na jedan onda možete očekivati na svokoj utakmici Rejdersa veliku jadražu i kroz trčanje.

Dakle, zaključili smo da obe ekipe imaju moćne napade pre svega kroz pas igru. QB i jednih i drugi imaju jake ruke i ne boje se da bace rizčne pasove.

Ofikasnom meču će doprineti i očajne odbrane obe ekipe:

Los Anđeles Čardžersi:

Pas igra: 19. odbrana u ligi sa 275 dozvoljenih jardi uz 10 primljenih TD uz samo 5 INT.

Trčanje: 18. odbrana u ligi sa 109 dozvoljenih jardi uz 2 TD.

Ako se gleda ukupno, Čardžersi su 22. odbrana u ligi sa 30 dozvoljenih poena po utakmici.

Ouklend Rejdersi:

Pas igra: 16 odbrana u ligi sa 263 dozvoljene jarde uz 8 TD i samo 3 INT.

Trčanje: 29. odbrana u ligi sa 139,2 dozvoljenih jardi, a primili su čak 7 Td kroz trčanje.

Ako se gleda ukupno, Ouklend je 27 odbrana u ligi od 32 ekipe koja prosečno dozvoljava 30,8 poena.

Ova statistika po nama govori sve. Ovo je divizioni duel u kojem se gine na terenu. Imamo dva više nego solidna napada koje će igrati protiv odbrana koje imaju velike rupe. Nama je ovo sasvim dovoljno da se oprobamo sa overom, a za ovaj meč smo izdvojili dve kombinacije.

Prva opcija: Ceo meč više od 53,5 poena 1,85
Druga opcija: Čardžersi više od 28,5 poena 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.