petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Los Anđeles Remsi šampioni NFL lige

Ekipa Los Anđeles Remsa šampion je NFL lige. Remsi su u 56. Superboulu savladali Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20.

Ovo je druga titula u istoriji za Remse nakon titule iz 1999. godine kada se franšiza nalazila u Sent Luisu. Nije moglo bez drame u ovoj utakmici, te su Remsi do pobede došli u poslednjem napadu.

Veliko finale je opravdalo očekivanja. Bilo je dobrih napadačkih poteza kao i defanzivnih, a sve je rešeno u poslednjim trenucima u skladu sa dešavanjima tokom cele sezone.

Bolje su krenuli Remsi. Metju Staford je počeo da deli pasove, a isticali su se Odel Bekam i Kuper Kap. Obojica su postigli po tačdaun, a Remsi su imali prednost od 13:3.

Ipak, Bengalsi su brzo pronašli odgovor. Jednom sjajnom trik akcijom Džo Mikson koji inače igra na poziciji trkača je pronašao paso Tija Higinsa i Sinsinati je smanjio na 13:10.

Sledeći napad Remse je izazvao veliki šok na tribinama, jer se povretio Odel Bekam. Prilikom hvatanja lopte Bekam je zapeo kopačkom o veštačku travu i došlo je do povrede kolena. Od tog trenutka napad Remsa je dobrano usporio i momentum je bio na strani Sinsinatija, koji je kasnije imao i intersepšn, te se na poluvreme otišlo sa rezultatom 13:10 za Remse.

Početak drugog poluvremena novi šok za Remse. Već posle prvog pasa Džo Burou pronalazi Tija Higinsa koji je istrčao 75 jardi za vođstvo Sinsnatija od 17:13. Sve je išlo na ruku Sinsinatiju, jer je Staford ubrzo bacio novi intersepšn koji Bengalse koriste da povise prednost na 20:13. Do kraja četvrtine Remsi su preko Meta Geja uspeli da smanje na 20:16.

U četvrtoj četvrtini odbrane su bile u prvom planu. Napadi su se smenjivali, a onda je na 1:25 do kraja utakmice Metju Staford uspeo da pronađe Kupera Kapa za novi preokret i vođstvo Remsa od 23:20.

Bengalsi su imali nešto više od minuta i dva tajm auta da eventualno šutem za tri poena izjednače, ali na scenu je stupio Aron Donald koji je sekovao Buroa čime je utakmice bila gotova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje