utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LŠ predlog: Bajern cilja na novi trijumf, a PSŽ je željan revanša

Bayern Munchen i PSG izlaze u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, što je repriza prošlosezonskog finala. Pre osam meseci Bavarci su trijumfovali sa 1: 0 i šesti put se popeli na evropski klupski vrh, a ironično, jedini pogodak postigao je bivši pariški fudbaler Kingsley Coman. Sada francuska ekipa želi osvetu, ali Bayern ne krije ambicije da ponovo podigne pehar.

Nemačka ekipa igra bez svog najboljeg golgetera Roberta Lewandovskog, kao i zaraženog koronavirusom Sergea Gnabrija. Međutim i PSG ima važne igrače koji će propustiti okršaj na Allianz Areni. Domaćini će u utakmicu ući raspoloženi, nakon pobede u derbiju protiv RB Leipzig-a tokom vikenda i u velikoj meri obezbedivši devetu uzastopnu titulu u Bundesligi. PSŽ je izgubio 0: 1 od lidera u Ligi 1, i ovo obećava žestoku borbu za prvo mesto do kraja sezone.

U četvrtfinalu, Bayern se sastao sa Laziom sa kojim nije imao većih problema i izašao ukupnim rezultatom 6: 2. Tako su se Bavarci sedmi put u poslednjih 9 godina plasirali u četvrtfinale. Ekipa je u seriji od 19 utakmica bez poraza u Ligi šampiona i bez poraza izjednačiti rekord Mančester junajteda od 20 utakmica. Bajern je poslednji put izgubio u 1/8 finala 2019. godine – 1: 3 protiv Liverpula. Usledilo je 18 pobeda i remi protiv Atletico Madrida.

U svim takmičenjima, Minhen ne poznaje ukus gubitka „Allianz Arene“ iz novembra 2019, kada ih je pobedio Bayer Leverkusen. Pored toga, tim se nalazi u seriji od 63 meča, u kojima uvek postiže barem jedan gol. U isto vreme, napad PSG-a ponekad „blokira“ i dokaz su domaći porazi Monaka i Lila u prvenstvu od početka kalendarske godine.

Parižani su u četvrtfinalu tek drugi put u poslednjih pet sezona. Demonstrirali su svoju klasu u prethodnom kolu kada su na Camp Nou pobedili Barselonu sa 4: 1 i uprkos bledoj igri u revanšu (1: 1) eliminisali su Katalonce.

U odsustvu Levandovskog i Gnabrija, postoji nekoliko mogućnosti za njihovu zamenu. Očekuje se da će priliku dobiti Eric Makim Chupo-Motting, koji je do prošle sezone nosio tim PSŽ-a i puno pomogao da dođe do finala. Leroi Sane, Thomas Mueller i Kingslei Coman takođe će maltretirati odbranu gostiju, a velika prednost Baierna mogla bi doći na sredini terena, gde su Leon Goretzka i Joshua Kimih u odličnoj formi. U odbranu će se vratiti Jerome Boateng i Alfonso Davis, koji nisu igrali zbog suspenzija protiv RB Leipzig-a.

Mauricio Pochettino mora da se vrati Bavarcima zbog sedam golova koje je njegov tim Tottenham primio na Allianz Areni u oktobru 2019. godine. Argentinski specijalista neće moći da računa na Marka Verrattija i Alessandra Florencija, koji su se vratili sa COVID-19 nakon međunarodne pauze. Colin Dagba zauzeće mesto Firence na desnom boku u odbrani, a Idrissa Gai i Ander Herrera igraće u veznom redu. Mois Keane, a ne Mauro Icardi, počeće na vrhu napada. Iza italijanskog napadača stajaće zvezdani trio Neimar, Killian Mbape i Angel Di Maria.

LŠ: Još jedna loša vest za trenera pre okršaja sa Bajernom

Ovo će biti deseti meč u Ligi šampiona između Bayerna i Paris Saint-Germaina. Zanimljivo je da je bilans u korist Parižana – pet pobeda protiv četiri za Bayern i jedan remi. Bavarci su dozvolili više poraza na turniru samo od Real Madrida – 10. PSŽ nije pobedio toliko često kao bilo koji drugi tim u Ligi šampiona.

Sudija meča Allianz Arena biće Španac Antonio Mateu Laos.


Kladioničarski predlog: 1 & 0-2 po kvoti 5.60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje