subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Maestralni Federer preslišao Andersona i plasirao se u polufinale Majamija

Švajcaraski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju, nakon što je u četvrfinalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:0.

Bila je ovo još jedna maestralna partija Federera koji se revanširao Andersonu za onaj poraz sa Vimbldona prošle sezone. Federer je igrao taktički savršen tenis. Maksimalno je eksploatisao Andersonov bekend koji je bio veoma loš. Južnoafrikanac je bio veoma nervozan, a Federer je to znalački koristio, i za svega 27 minuta osvojio prvi set sa neverovatnih 6:0.

U nastavku duela Anderson se borio sa sobom i sa Federerom. Svaki njegov gem je bio drama za sebe, ali Federer nikako nije hteo da popusti. U prvom gemu je odigrao čak 16 poena, ali Federer je ipak uspeo da napravio brejk. Federer je od tog momenta spustio ritam što mu se kasnije obilo o glavu. Anderson je maksimalno rasterećno igrao do kraja meča, a to mu je donelo rezultat u šestom gemu kada je napravio brejk i izjednačio na 3:3. Ipak, njegova igra je toliko bila loša da je Federer do brejk lopti dolazio veoma lako. Ključni detalj jeste deveti gem, kada je Federer napravio brejk za 5:4, i kasnije rutinski odservirao za pobedu i plasman u polufinale.

Za plasman u finale Federer će igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova koji je nešto ranije pobedio Frensisa Tiafoa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje