petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Makedonija – Portugal (EURO U21) najava i prognoza!

Od 20:45 očekuje nas dule poslednjeg 3.kola u Grupi C, na Prvenstvu Evrope za mlade selekcije, a sastaju se Makedonija i Portugal, meč se igra na stadionu Gosir u Gdanyi, a sudiće ga Ivan Kružilak iz Slovačke.

 

Makedonija je u prva dva susreta pokazala da nije zalutala na ovaj šampionat, iako je u prvom meču poražena 5:0 od Španije, igrački je pokazala mnogo više nego u drugom susretu kada je remizirala sa Srbijom 2:2. U drugom meču je u potpunosti zakazao Babunski koji je glavna snaga ovog tima, što je omogućilo njegovoj zameni Elmasu koji je odigrao odličan ostatak utakmice i u mnogome doprineo preokretu svog tima, dobar je bio i Bardhi koji je do sada igrač koji je uputio najviše udaraca u okvir gola na prvenstvu. Boban Nikolov i Darko Velkoski imaju manje povrede i pod znakom pitanja su za ovaj susret. Očekuje se da meč počnu Elif Elmas i Nikola Gjorgjev koji su odigrali odlično poluvreme protiv Srbije po ulasku sa klupe, a imaju pravo da igraju i naredni ciklus za mladu selekciju.

Elif Elmas (br.21) oduševio je igrom u meču sa Srbijom, ali i nedavno u debitiju za A selekciju protiv Španije

Selektor Makedonije je izjavio: ,, Igrali smo, igramo i igraćemo ofanzivan stil fudbala. Planiramo nekoliko izmena timu. Jedan od razloga za to je što je većina igrača umerna, zbog dva odigrana meča protiv jakih rivala. Imamo problema sa dvojicom igrača i tek pred meč ćemo odlučiti da li će igrati ili ne.“

Selekcija Portugala je posle pobede nad Srbijom, poražena od selekcije Španije rezultatom 3:1 i sada joj uz ubedljivu pobedu protiv Makednije danas (najmanje tri gola razlika ali da Portugal postigne bar 4 gola, na primer 4:1, 5:2…). Uz to potrebno im je da se poklope rezultati u C grupi kako bi kao najbolja drugoplasirana selecija otišli u polufinale. Za današnji meč Portugal će igrati sa najjačim mogućim sastavom i pokušati da postigne rani gol i iskoristi prostor kojeg bi u otvorenoj utakmici danas trebalo da bude na pretek.

Rui Žorž, selektor Portugala je izjavio: ,, Ja i moji pomoćnici pokušali smo da izračunamo šta nam treba, ali nemoguće je dobiti definitivan odgovor pre nego što se odigaraju svi mečevi. Naš prvi cilj je da pobedimo meč, a pokušaćemo da pobedimo sa što više golova razilke možemo. Znam da ovo što sam rekao sada može da nosi rizik i motiviše protivnika, ali računamo i na to.“

Makednoja će na teren najverovatnije sa pet ili šest novih igrača koji objektivno nemaju kvalitet kao startnih jedanaest, dok će Portugalci sa motivom postizanja što više golova zbog plasmana u drugi krug juriti i napadati ceo meč.

PREDLOG za klađenje: 

  • prvo poluvreme 2+ ( dva i više gola u prvom poluvremenu) kvota 1,70
  • DP 2 ( Portugal dobija i prvo i drugo poluvreme) kvota 1,90

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje