četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Maksimalni Partizan

Ragbisti Partizana nastavili su pobednički niz u novoj sezoni, ostvarivši peti trijumf u isto toliko mečeva. Nakon Radničkog iz Niša, dva puta Crvene zvezde i Radničkog Novi Beograd, pred crno-belima pali su i Dorćol Tigrovi – 52:0 (18:0) u meču 2. kola prvenstva Srbije u ragbiju 13.

Zbog problema sa korona virusom, Dorćolcima je to bio debi u novoj takmičarskoj godini pošto su odložili svoje mečeve prethodna dva vikenda. Upravo se nedostatak igračke forme video kao možda i presudan faktor za kasniji ubedljiv trijumf Partizana, koji je do vođstva stigao tek u 22. minutu meča.

Do tog, atraktivnog, eseja Tomice Stoiljkovića vodila se ravnopravna borba, iako su ruku na srce crno-beli bili ti koji su napadali. Međutim, odbrana Dorćola se odlično nosila sa silovitim napadima prvaka Balkana, da bi se sve to promenilo posle prvih primljenih poena.

Utakmica je potom dobila manje više očekivan tok – Partizan je nametnuo još jači tempo pa su se i eseji ređali redom. Stevanovića i Bibić su poentirali do kraja poluvremena, a onda u nastavku ekipa Admira Hadžića je postigla još šest eseja za ubedljivih 52:0 na kraju.

Partizan je tako zabeležio i drugu uzastopnu pobedu bez primljenih poena, pošto su prošlog vikenda savladali Radnički Novi Beograd 42:0 za plasman u polufinale Kupa Srbije. Ostali mečevi četvrtfinala Kupa igraće se naknadno.

U još jednom gradskom derbiju 2. kola, Crvena zvezda je savladal upravo novobeogradski Radnički 56:0 (18:0). Slično kao u duelu Partizana i Dorćola, favorizovana Zvezda morala je da se namuči da bi savladala gradskog rivala.

Radnički se odlično držao u prvom delu, uprkos što je drugi vikend za redom imao najtežeg mogućeg rivala. Ipak i Zvezda je poput večitog rivala zabeležila do kraja ubedljivu pobedu, postigavši ukupno čak deset eseja.

U preostalom meču ove runde viđena je i najneizvesnija borba. Crnogorski predstavnik, Južna Regija, koji gostuje u prvenstvu Srbije, bio je na pragu velikog iznenađenja, ali je Radnički iz Niša u završnici slavio 36:32.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje