petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Manchester City – Tottenham Hotspur

U derbi utakmici u sklopu 22. kola prvenstva Engleske „Premier League“ ekipa Mančester Sitija na svom terenu i pred svojom publikom ugostiće tim Totenhem Hotspura. „Građani“ se uoči ovog derbi susreta nalaze na 5. poziciji sa 42 osovjena boda, dok su „Pevci“ trenutno drugoplasirani tim lige sa do sada 45 sakupljena boda.

Trener domaćina, Pep Gvardiola na ovoj utakmici ostao je bez veznih fudbalera I.Gundogan i Fernando, kao i centralnog defanzivca V.Kompany. Njegov kolega na drugoj strani, Maurisio Poketino neće moći da računa na štopera J.Vertonghen i ofanzivnog krilnog fudbalera E.Lamela.

Ova 2 tima do sada u svojoj istoriji sastala su se ukupno 152 puta u svim takmičenjima. Nešto bolji bilans ima ekipa Totenhem Hotspura sa 60 utakmica na kojima su ostvarili pobedu, nasuprot 58 pobeda ekipe Mančester Sitija. U 34 navrata susreti su se završavali bez pobednika.

Tim Pepa Gvardiole je ove sezone pred svojim fanovima odigrao do sada 10 utakmica na kojima ima skor od 6 pobeda, 3 remija i jednog poraza uz pozitivnu gol razliku 19:10. Sa druge strane „Pevci“ na 10 gostovanja tokom ove sezone su ostvarili 4 trijumfa, isto toliko nerešenih rezultata i dva poraza. Postigli su 18, a primili 9 golova na tim utakmicama.

Za glavnog sudiju ovog derbi susreta izabran je Andre Marriner, dok će mu pomoćnici biti S.Beck i A.Garratt. Četvrti arbitar imenovan je u vidu M.Jones.

Blagi favorit za pobedu na ovom duelu je tim Mančester Sitija sa kvotom za njihov trijumf od oko @2.15, dok se eventualna pobeda Totenhema plaća kvotom od oko @3.60. Ukoliko neko tipuje na nerešen ishod koeficijent iznosi @3.50.

Očekivani sastavi :

Mančester Siti 4-2-3-1

C.Bravo – B.Sagna, N.Otamendi, J.Stones, A.Kolarov – Y.Toure, P.Zabaleta – K.De Bruyne, D.Silva, R.Sterling – S.Aguero

Totenhem Hotspur 3-4-2-1

H.Lloris – B.Davies, T.Alderweireld, E,Dier – D.Rose, M.Dembele, V.Wanyama, K.Walker – C.Eriksen, Dele – H.Kane

Derbi utakmica između Mančester Sitija i Totenhem Hotspura na programu je u subotu, 21. januara sa početkom od 18:30.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje