utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Markes rutinski do još jedne pobede, Dovociozo može biti zadovoljan

Vozač Repsol Honde Mark Markes trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Francuske, koja se vozila u Le Manu. Aktuelni šampion je došao do svoje 73. pobede u karijeri, a iza sebe je ostavio dvojac iz Dukatija Andreu Dovicioza i Danila Petrućija.

U prvih 10 našli su se još Džek Miler, Valentino Rosi, Pol Espargaro, Franko Morbideli, Fabio Kvartararo, Kal Kračlou i Aleks Rins.

Tok trke:

Mark Markes koji je do ove trke imao samo jednu pobedu u Le Manu je imao iznenađujuće laku trku. Start trke je pripao Džeku Mileru koji je odmah na startu uspeo da se probije na čelo karavana. Ipak, njegova agresivna vožnja je brzo potrošila pneumatike, te Markes nije imao većih problema da ga pretekne i sačuva prvu mesto do kraja trke.

Velika borba se vodila između Andree Dovicioza i Danila Petrućija. Doviciozo je imao nešto sporiji start, ali je uspeo da se probije do drugog mesta. Petrući je u nekoliko navrata uspeo da pretekne Dovicioza, ali greškama na kočenju je otvarao vrata Doviciozu koji se uvek vraćao na drugo mesto. Na kraju Doviciozo sa 20 poena može biti prezadovoljan, jer Markes nije napravio nešto veću razliku.

Posle pet trka vodeći u generalnom plasmanu je Mark Markesi sa 95 poena, drugi je Andrea Doviciozo sa 87 poena, dok je treći Aleks Rins sa 78 poena.

Moto GP šampionat nastavlja se 2. juna kada se vozi trka za Veliku nagradu Italija u Muđelu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje