petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Indijan Vels: Udariće Srbin na Srbina

Srbija ima čak pred predstavnika u muškom delu turnira na Indijan Velsu i za sada svima ide lepo. Lajović i Krajinović su uspeli da se plasiraju u drugo kolo, Novak Đoković još uvek nije igrao singl meč, ali je zato u dublu sa Fabiom Fonjinijem uspeo da se plasira u drugo kolo.

Danas su na terenu bila dvojica srpskih predstavnika i oba su prošla u narednu fazu takmičenja. Ipak, volja žreba je bila da se upravo ova dva srpska tenisera sastanu u trećem kolu

Prvi je do pobede došao Miomir Kecmanović koji je imao mnogo sreće ove nedelje. Naime, Kecmanović je ispao u drugom kolu kvalifikacija, ali je odustajanjem Kevina Andersona upao u glavni žreb kao laki luzer. Zauzeo je mesto šestog nosioca što znači da je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom kolu je bio bolji od Maksimilijana Marterera sa 2:0, po setovima 6:3 6:2. Iako nije važio za favorita u tom meču, Kecmanović je odigrao gotovo perfektan meč i relativno rutinski se plasirao u treće kolo.

Njegov protivnik u trećem kolu će biti ni manje ni više nego Laslo Đere. Šampion Rio de Ženeira je kupio tenisku publiku svojom teškom pričom i sjajnim igrama, a Tomi Has je to znao da prepozna te mu je dao specijalnu pozivnicu.  Titula iz Rija je Đerea podigla na ATP listi te je i Laslo bio među nosiocima. On je u drugom kolu pobedio Argentinca Gvida Andreozija sa 2:0, po setovima 6:3 6:4. Đere je očigledno pun samopouzdanja, a dobre igre iz Južne Amerike je preneo u Kaliforniju i samo je nastavio tamo gde je stao. Apsolutno je sve zavisilo od njega i sjajnom igrom je rutinski došao do pobede.

Đere i Kecmanović se do sada nisu sastajali, a plasman u četvrto kolo jednog mastersa će biti najveći uspeh u karijeri ko god bude pobedio u tom meču.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje