subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Madrid: Najava muškog turnira

Juče su odigrana dva meča iz muškog dela turnira, ali danas kreće ono pravo, pa evo i kratke najave koja će vam olakšati odabir parova sa ovog turnira.

Jedna od bitnijih stavki koja se mora napomenuti jeste podloga. Grad Madrid se nalazi na nešto višoj nadmorskoj visini, pa je u skladu sa tim podloga nešto brža. Vazduh je razređeniji te loptice putuje brže kroz vazduh. Koliko god to mnogima zvučalo kao nebitna stvar, verujte da je bitna i to će dosta pomoći igračima koji imaju dobar servis.

Kada je lista igrača koja je prijavila ovaj turnir može se slobodno reći da svi najbolji igrači sveta igraju u Madridu, i da je turnir izuzetno jak. Rodžer Federer neće igrati sezonu šljake, Endi Marej se oporavlja od operacije kuka, a pored njih dvojice neče igrati ni Žo Wilfred Conga koji takođe pati zbog povrede. Dakle, sam vrh svetskog tenisa se okupio u Madridu što u muškom što u ženskom tenisu i to obećava zabavu u to nema sumnje.

Titulu brani Rafael Nadal koji je prethode sezone posle velike borbe pobedio Austrijanca Dominika Tima. S obzirom kako Nadal igra nakon povratka na teren, pitanje je da li neko može da mu izađe na crtu na šljaci. Postoje dva do tri imena na turniru koja bi to mogla, a to su upravo Dominik Tim, David Gofan i evenutalno Aleksandr Zverev. Sva trojica su igrali već protiv Nadala na šljaci ove godine, i nisu se lepo proveli. Ipak, to su igrači koji svojim predispozicijama i igrom mogu da naškode Nadalu, naravno pod uslovom da odigraju slobono možemo reći meč života. Nadal je u seriji od preko 40 uzastopno osvojenih setova i biće zanimljivo videti da li će neko uspeti da prekine taj niz.

Igrači koji brane veliki broj bodova su:

1) Rafael Nadal pošto brani titulu brani i 1000 ATP poena. Ovo je bitna stavka, jer u slučaju da Nadal ne odbrani titulu Rodžer Federer se vraća na čelo ATP liste.

2) Dominik Tim brani finale, a to iznosi 600 ATP poena. S obzirom da ga mnogi smatraju za najboljeg igrača na šljaci posle Nadala iz sreće u žrebu mogao bi da odbrani ove poene.

3) Novak Đoković i Pablo Kuevas su prošle sezone dogurali do polufinala. Đoković je daleko od svoje najbolje forme, a Kuevas igra toliko promenljivo da mu se ne može verovati, te je naše mišljenje da će ova dva igrača teško odbraniti poene stečene prethodne sezone.

4) Borna Ćorić i David Gofan brane četvrtfinale. Obojica igraju dobar tenis ove sezone i apsolutno mogu do samog kraja turnira.

Igrači „iz senke“ na koje treba obratiti pažnju su Fernando Veradsko i Stefanos Cicipas.

Verdasko je rođeni Madriđanin i sigurno će ga bodriti porodica i prijatelji. One godine kada se Madrid igrao na plavoj šljaci, Verdasko je izbacio Nadala i sigurno će dobro odigrati ovde.
Što se Cicipasa tiče mi očekujemo njegov pad i loš turnir, jer je odigrao dosta tenisa u poslednje vreme i umor bi morao da učini svoje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje