četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Madrid: Najava prvog polufinalnog meča

U prvom polufinalnom meču mastersa u Madridu sastaće se Dominik Tim i Kevin Anderson. Kladionice su Tima postavile za skoro pa izrazitog favorita, ali mi se ne bismo zaletali na pobedu sjajnog Austrijanca, jer stvari po ko zna koji put nisu onakve kakve vam se čine.

Ono što treba reći jeste da su obojica uradili sjajne stvari u prethodne dve runde. Dominik Tim je pobedio Nadala sa 2-0 na šljaci i to je sam po sebi ogroman uspeh. Pokazalo se još jednom da ga ne nazivaju njegovim naslednikom na šljaci uzalud, i da sigurno može mnogo na ovoj podlozi. Ruku na srce, Nadal juče nije bio baš sav svoj, ali to je donekle zasluga i Tima, tako da se Austrijancu ne može ništa oduzeti od ove sjajne pobede.

Sa druge strane, Kevin Anderson je skinuo jednu veliku „kletvu“, a ona se tiče četvrtfinalnih mečeva na mastersima. Verovali, ili ne Kevin Anderson je do juče odigrao devet četvrtfinala i na svih devet je bio poražen. Meč protiv Dušana Lajovića je bio deseti i tek posle desetog puta Kevin Anderson je uspeo da uđe u polufinale jednog mastersa. Sigurno je da mu je laknulo i da će maksimalno rasterećeno odigrati ovaj meč.

E sad, što se samog meča tiče mi očekujemo dosta neizvesniju borbu na ovom meču. Svi se vode fenomenalnom jučerašnjom partijom Dominika Tima, ali nije „realno“ da on ponovi još jedan tako dobar meč. Ako je neko gledao prethodna dva njegova meča protiv Delbonisa i Ćorića, mogao je da vidi dosta nesigurnosti, i ako je neke pravde Tim je trebao da ispadne u prva dva kola. Delbonis i Ćorić nisu koristili svoje šanse, a nakon toga Tim dobije Nadala. To je sve tenis, i kada se tako „nacrtaju“ stvari niko tu ne može ništa da učini. Ipak, činjenica je da Tim nije igrao tako bajan tenis kako ga sada veličaju u medijima. Verujemo da se mnogo istrošio i da danas neće biti tako dobar.

Takođe, treba uzeti u obzir činjenicu da je Kevin Anderson penicilin za Dominika Tima. Verovali, ili ne Kevin Anderson u međusobnim duelima vodi sa 6:0, a Tim je u tih šest mečeva uspeo da osvoji svega dva seta. Ruku na srce svi ti mečevi su igrani na betonu koji mnogo više pašu Andersonu, ali Tim to sigurno ima u glavi i neće mu biti danas lako.

Ova podloga u Madridu je dosta brza pa bi Anderson uz neke korektne procente ubačenog prvog servisa mogao da ima svoju šansu. Ne računajući mečeve na grend slemovima, na mečevima ove dvojice uglavnom je bilo tesno. Na svakom meču koji se igrao na dva dobijena seta videli smo barem jedan taj brejk, ili produženi set. Mi očekujemo nešto slično i danas tako da nikako ne bismo rizikovali sa 1,35 na Tima već preporučujemo over gemove na margini od 22,5 gemova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje