petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Madrid: Ništa od novog teniskog klasika, Domimik Tim ide na megan Đokoviću u polufinalu

Austrijski teniser Dominik Tim drugi je polufinalista mastersa u Madridu. Austrijanac je posle velike borbe u četvrfinalu bio bolji od Švajarca Rodžera Federera rezultatom 2:1, po setovima 3:6 7:6 (13:11) 6:4.

Ova dva sjajna igrača su pre nekoliko meseci odigrali sjajan meč u finalu Indijan Velsa, ali ovaj u Madridu  je možda bio još bolji.
Publika u Madridu je sigurno uživala, a na kraju za nijansu je bio bolji Tim.

Nije sve krenulo sjajno za Austrijanca. Bilo je evidentno da Tim ima malu tremu na samom startu meča, a iskusni igrači poput Federera to uglavnom koriste. Federer je napravio brejk i poveo sa 2:0, a ispostaviće se to je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Nastavak duela donosi još veću borbu. Dominik Tim je igrao sve bolje i bolje. Austrijanac je promenio taktiku, približio se mnogo bliže osnovnoj liniji kod riterna, a to je momentalno dalo rezultata. U nekoliko navrata Tim je imao vezene brejk lopte, ali Federer je uvek nalazio dobar servis. Na kraju drugi set je otišao u taj brejk u kojem je Tim bio bolji sa neverovatnih 13:11.

Osvajanje drugog seta je poptuno rasteretio Tima. Austrijancu je pao veliki teret sa leđa i to se videlo na terenu. Sjajno je riternirao, bio bolji u razmenama i na kraju zasluženo slavio u trećem setu sa 6:4.

Za plasman u veliko finale Dominik Tim će igrati protiv Novaka Đokovića, koji je u polufinale prošao bez borbe nakon predaje Marina Čilića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje