četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Agut ponovo koban po Đokovića

Španski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u četvrfinale mastersa u Majamiju, nakon što je pobedio prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. Rezultat je bio 2:1, po setovima 1:6 7:5 6:3 posle dva i po sata efektivne igre.

Ni sam Agut posle prvih 20 minuta nije ni sanjao da može do pobede, jer je Đoković igrao savršen tenis. Đokoviću je polazilo za rukom sve što je pomislio, a rezultat svega jeste ubedljivih 6:1 u prvom setu.

I početak drugog seta je bio u znaku Novaka Đokovića koji je napravio brejk odmah na startu seta, ali uporni Agut je uspeo da vrati brejk i tako sebi da na samopouzdanju. Upravo je taj brejk bio prekretnica meča, jer je od tog momenta Španac zaigrao kako se od njega i očekivalo. Počeo je mnogo bolje da udara lopticu, a Đoković više nije bio tako dominantan u dužim razmenama.

U samom finišu seta došlo je do prekida meča zbog kiše koja nije dugo padala, ali je očigledno više prijala Špancu. Agut je u nastavku meča bio bolji i sa brejkom došao do izjednačenja.

Osvajanje seta svakako je dalo krila Špancu koji je samo još više pojačao svoju igru. Upravo je on prvi došao do brejka, ali Đoković je uspeo da se vrati. Ipak, Španac se tu nije zaustavio, već je odmah napravio još jedan brejk koji je na kraju uspeo da sačuva do kraja meča.

Ovo je treća pobeda Aguta protiv Đokovića, a druga ove sezone. Španac će u četvrfinalu igrati protiv branioca titule Džona Iznera.

Ostali rezultati:

Ože Aliasime – Basilašvili 7:6 (7:4) 6:4
Izner – Edmund 7:6 (7:5) 7:6 (7:3)
Ćorić – Kirjos 4:6 6:3 6:2
Anderson – Tomson 7:5 7:5

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje