petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Đoković u trećem kolu, Tipsarević pružio solidan otpor Agutu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju. On je u okviru druge runde bio bolji od Australijanca Bernarda Tomića rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:2) 6:2 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Najveća borba je viđena tokom prvog seta, i taj set je ujedno bio i prekretnica. Tomić je prvi došao do brejka, ali nije uspeo da ga potvrdi, te je prvi set otišao u taj brejk. U taj brejku Đoković je sjajnim riternima uspeo da upasivi servis Tomića, i relativno rutinski osvoji prvi deo igre.

U nastavku duela Tomićeva igra je pala, a to je Đoković iskoristio, i sa dva brejka rutinski priveo meč kraju. U trećem kolu Đoković će igrati protiv Argentinca Federika Del Bonisa.

Povratnik na teniske terene Janko Tipaservić nije uspeo da napravi veliko iznenađenje. On je u drugom kolu poražen od Špranca Roberta Bautiste Aguta. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 6:4.

Iako je Agut važio za velikog favorita u ovom meču, daleko od toga da je lako pobedio Tipsarevića. Srpski teniser je pružio veoma dobar otpor, a jedan od razloga za poraz jeste nedostatak ovakvih jakih i tesni mečeva. Imao je Janko svoje šanse, jer je u prvom setu prvi došao do brejka kada je poveo sa 3:2. Ipak, tu stečenu prednost nije uspeo da sačuva, jer je Agut momentalno uzvratio brejkom, a prvi set je odlučen u taj brejku. U 13. gemu Španac je bio mirnije ruke i relativno lagano sa 7:3 osvojio prvi deo igre.

Na krilima osvojenog seta Agut na startu drugog pravi brejk. Činilo se da je to početak kraja, ali nije bio, jer se Tipsarević ubrzo vratio. Uspeo je srpski teniser da izjednači na 2:2 i tako meč vrati u egal. Kako je meč odmicao jasno se primećivalo da Tipsarević ima problema sa kondicijom. U samom finišu seta pala mu je koncentracija, a igrači poput Aguta to ne praštaju. Španac je napravio brejk u devetom gemu, i kasnije rutinski odservirao za pobedu i plasman u treće kolo.

Aguta u trećem kolu očekuje duel protiv Italijana Fabia Fonjinija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje