četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Ispali Halep i Federer

Šokantni rezultati u Majamiju se nastavljaju. U jednom danu ispali su prva igračica sveta Simona Halep kao i prvi igrač sveta Rodžer Federer.

Po Simonu Halep kobna je bila Poljakinja Agnješka Radvanska koja je slavila sa 2:1, po setovima 3:6 6:2 6:3. Meč je bio u skladu sa očekivanjima, pun preokreta i dugačkih poena. Radvanska je još jednom pokazala da je nezgodna protivnica za Halep, jer je ovom pobedom povela u međusobnim duelima sa 6-5.

No, to nije bilo sve kada su iznenanađenja u pitanju.

Najveće iznenađanje bez sumnje napravio je Australijanac Tanasi Kokinakis koji je izbacio aktuelnog šampiona Majamija i prvog igrača sveta Rodžera Federera. Australijanac je slavio sa 2:1, po setovima 3:6 6:6 7:6 (7:4) posle skoro dva i po sata igre. Posle prvog seta koji je Federer dobio rutinski sa 6:3 niko nije ni slutio da Kokinakis može da preokrene. Ipak, u nastavku meča Kokinakis je dosta popravio servis, a pored njega proradio je forhend i u jednom egal meču može se reći zasluženo prošao u narednu rundu turnira.

Porazom Rodžera Federera najviše je „profitirao“ Rafael Nadal koji će od ponedeljka opet biti prvi igrač sveta. Federer je porazom u drugom kolu izgubio 975 ATP poena, a trenutna razlika između Nadala i njega iznosi 290 poena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje