četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Kanađanin ispisuje tenisku istoriju

Kanadski teniser Feliks Ože Aliasim plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju, što je najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj kratkoj karijeri. On je u četrvtfinalu bio bolji od hrvatskog tenisera Borne Ćorića, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 6:2.

Iako mu je ovo tek prva prava profesionalna sezona na ATP turu, mladi Kanađanin je odigrao veoma zrelo jedan ovako bitan meč. Imao je jasan plan u igri kojeg se držao od početka pa do samog kraja meča. Aliasim je napravio prvi korak kada je u šestom gemu napravio brejk, ali nije uspeo da ga potvrdi, jer je Ćorić odmah uzvratio ribrejkom. U samom finišu seta viđene su brejk lopte na obe strane, ali pobednika seta na kraju je odlučio taj brejk. U taj brejku bolji je bio Aliasim koji je odigrao gotovo savršeno, a prvi deo igre osvojio je rezultatom 7:3.

Slobodno se može reći da je taj brejk prvog seta bio prekretnica meča. U nastavku duela Ćorić nije bio isti igrač, a Aliasim je nastavio tamo gde je stao. Veoma brzo je došao do prednosti od 4:0. Ćorić je do kraja meča pokušavao da se vrati, ali Aliasim je bio veoma dobar i samo je rutinski čuvao servis do kraja meča.

Osim što je ostvario najveći uspeh na nekom od turnira iz masters 1000 serije, Aliasim je ispisao tenisku istoriju Majamija. Naime, mladi Kanađanin je postao najmlađi učesnik polufinala mastersa u Majamiju, a treći najmlađi igrač koji se plasirao u polufinale bilo kog turnira uz masters serije.

Za plasman u finale Aliasim će igrati protiv Džona Iznera koji je nešto ranije pobedio Španaca Roberta Bautistu Aguta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje