sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Kraj za Olgu Danilović i Aleksandru Krunić

Srbija je danas u prvom kolu turnira u Majamiju imala dva predstavnika i nažalost ostala bez oba. Olga Danilović i Aleksandra Krunić su poražene na startu turnira, i tako produbile krizu loših rezultata.

Prva je na terenu bila Olga Danilović koja je dobila specijalnu pozivnicu od organizatora turnira. On je poražena od grčke teniserke Marije Sakari rezultatom 2:1, po setovima 1:6 6:3 6:4.

Još jednom se pokazalo da mlada Olga Danilović ima još mnogo toga da nauči. Imala je mlada Olga start kao iz snova, prednost od 1:0 u setovima i brejk u drugom, ali to nije bilo dovoljno. Marija Sakari je u par navrata pozvala trenera za savet i kako stvari stoje uradila je pravu stvar. Trener ju je savetovao da drži i dalje lopticu u igri i da će rezultat doći. Na kraju trener je bio u pravu, jer je Olga Danilović u nastavku počela da greši. Sakari je zaigrala mnogo sigurnije, bez mnogo agresije, a sa druge strane Olga Danilović se unervozila i počela da greši. Kada je ušla u seriju grešaka tad je bio kraj, jer Sakari uspela da napravi preokret i na kraju slavi.

U drugom kolu Sakari će igrati protiv Petre Kvitove.

Ni Aleksandra Krunić nije imala dobar meč. Ona je poražena od Španjolke Sare Soribes Tormo rezultatom 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:0 posle velike borbe.

Bio je ovo jedan klasičan meč sa WTA tura u kojem je viđeno mnogo brejkova i preokreta. Soribes Tormo je apsolutno dominirala tokom prvog seta i relativno lagano osvojila prvi deo igre. U nastavku meča videli smo odgovor Aleksandre Krunić koja je veoma brzo povela sa 4:1. Ipak, Soribes Tormo se nije predavala, ali prednost Aleksandre Krunić je bila prevelika da bi prekrenula drugi set u svoju korist.

Iako je psihološka prednost bila na strani Aleksandre Krunić to joj nije pomoglo u nastavku meča. Krunićeva se potpuno ugasila u nastavku duela, a Soribes Tormo je eksprsnom igro treći deo osvojila sa maksimalnih 6:0 i plasirala se u drugo kolo.

U drugom kolu je očekuje duel protiv Done Vekić.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje