petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Krajinović u trećem kolu, čeka se Federer

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju. On je u okviru druge runde bio bolji od Švajcarca Stena Vavrinke rezultatom 2:1, po setovima 5:7 6:3 7:6 (7:5) posle velike borbe.

Ovakvog duela se ne bi postidelo ni samo finale turnira, jer je meč u najmanju ruku bio spektakularan. Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je na ovom meču, a pobednika je odlučila jedna lopta koja je otišla na stranu srpskog tenisera.

Nije najbolje krenuo Krajinović u ovom meču, jer je Vavrinka relativno brzo došao do brejka i poveo sa 3:1. U narednih nekoliko gemova viđene su brejk lopte na obe strane, a Krajinović se vrlo brzo vratio u egal. Svi su bili spremni za taj brejk, ali ne i Vavrinka koji je iskoristio pad koncetracije Krajinovića u finišu seta. Švajcarac je napravio brejk 12. gemu što je automatski značilo da vodi sa 1:0.

Tragičan gubitak prvog seta nije omeo Krajinovića. Na njegovom licu se nisu videli znaci nervoze, a iz gema u gem je podizao svoju igru. Vavrinka je stao sa svojom igrom, a Krajinović je uprkos problemu sa žuljevima uspeo da napravi dva brejka i odvede meč u egal.

Treći set kao što do obično biva donosi najveću borbu. Svi su očekivali odgovor Vavrnike, i dobili su ga, jer je Švajcarac prvi napravio zadao udarac i poveo sa 3:1. Ipak, pitao se nešto i Filip Krajinović koji nošen energijom sa tribina momentalno vraća brejk i preuzima inicijativu. Krajinović je bio igrač od čijih udaraca su zavisili poeni. Treći set je otišao u taj brejk u kojem je opet Vavrinka prvi stigao do prednosti. Švajcarac je napravio dva mini brejka i imao prednost od 5-2 uz dva servisa. Ni to nije bilo dovoljno Švajcarcu, jer je Krajinović neverovatnom serijom od pet vezanih poena potpuno preokrenuo meč i na kraju se plasirao u treće kolo.

Krajinovića u trećem kolu očekuje duel protiv boljeg iz duela Federer/Albot, a sva je prilika da će to biti Federer.

Ostali rezultati:

Majer – Pelja 6:2 6:4
Šapovalov – Evans 4:6 6:1 6:3
Sousa – Džonson 7:6 (8:6) 6:4
Tomson – Hačanov 6:2 6:3
Gofan – Anduhar Alba 6:4 6:1
Medvedev – Manarino 6:2 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje