četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Najava ženskog finala

Došli smo i do samog kraja ženskog dela turnira u Majamiju. U finalu će se sastati dve grend slem šampionke, a to su Sloan Stivens i Jelena Oštapenko.

Treba reći da je ovo za mnoge iznenađujuće finale, jer gotovo niko nije dao šanse ovim igračicama da se nađu u samoj završnici iako su u samom vrhu WTA liste. Ipak, svojim igrama one su to potpuno zaslužile.

Obe su jako nepredvidive, ali kada su u formi i kada ih ide onda ih je jako teško pobediti. To pokazuju u rezultati ostvareni ovde u Majamiju. Stivens je redom pobeđivala Tomljanović, Nikolesku, Muguruzu, Kerber i Azarenku, dok je Oštapenko pobeđivala redom Baboš, Hadad Baiju, Kvitovu, Svitolinu i Kolins. Sve su ovo sjajne igračice i sigurno obe pucaju od samopouzdanja.

Ovo će biti duel dve vrlo jake udaračice. Obe su vrlo agresivne sa ravnim i prodornim udarcima. Koja bude bude nametnula svoj ritam ta će vrlo verovatno i pobediti. No, mi bismo ovde prednost dali Amerikanki. Razlog je jednostavan, Stivens je igračica koja za razliku od Oštapenko ima plan B u igri. Iako je agresivna, ona ume da promeni ritam, izađe na mrežu i na taj način iznenadi protivnicu. To je vrlo važna osobina za svakog sportistu pogotovu kada je individualni sport u pitanju, jer ume da se desi da dešavanja na terenu ne idu onako kako smo zamislili.
Sa druge strane Oštapenko udara iz sve snage svaku lopticu, pa ako ide ide, a ako ne ide onda uglavnom gubi mečeve vrlo lagano.
Takođe, iako servis u ženskom tenisu maltene i nema prednost treba istaći da je Stivens jača na tom polju. To se posebno odnosi na drugi servis koji je dosta bolji od drugog servisa Letonke.

Tu je naravno i američka publika koja ume da bude neprijatna, a biće na strani Stivensove. Ovo su sve „sitne“ stvari, ali i one mogu da odluče pobednika ovako izjednačenog meča.

Predlog: Pobeda Stivens 1,70

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje