petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Simona Halep u polufinalu, na korak od broja 1

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinala turnira u Majamiju. Ona je u četvrfinalu bila bolja od kineske teniserke Quiang Vang, rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:5.

Sjajno je Rumunka otvorila ovaj meč. Posle nekih dvadeset minuta igre Halepova je imala prednost od 4:1, a do izražaja je došao njen ritern, jer je oduzela sva tri servisa svojoj protivnici. Kako je meč odmicao Kineskinja je počela da se oseća mnogo komfornije na terenu. Proradio je bekend kod Vang, ali kasno, jer je do kraja seta uspela da vrati samo jedan brejk, te je Halep povela sa 1:0.

Početak drugog seta je takođe pripao Rumunki koja je napravila brejk na samom startu, ali ovog puta Vang nije dopustila da se Simona Halep odlepi kao u prvom setu. Vang je momentalno uzvratila udarac i u tim momentima je ona bila bolja igračica. Uloge na terenu su se promenile, a Kineskinja je vezala četiri gema i povela sa 5:1. Ipak, ni tako velika prednost nije bila dovoljna za mladu Kineskinju. Vang se u tim trenucima uplašila što je Simona Halep iskoristila za potpuni preokret u setu. Halepova je napravila neverovatan niz od šest vezanih gemova koji joj je doneo veliku pobedu i plasman u polufinale.

Za plasman u finale Simona Halep će igrati protiv bolje iz duela Pliškova/Vondruošova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje