petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Rim: Federer i Nadal sigurni, Tim razočarao

Nakon dana pauze zbog kiša, tenis se opet igra u Rimu. Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo pobedom nad Portugalcem Žoaom Sousom. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:3 posle skoro sat i po vremena efektivne igre.

Iako rezultat prikazuje rutinsku pobedu Federera, meč nije bio baš tako lagan. Portugalac je igrao dobar tenis u prvom setu, može se slobodno reći i da je bio bolji igrač u pojedinim trenucima. Sousa je u dva navrata imao višestruke brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Federer se izvlačio sjajnim servisima, a na kraju neiskorišćene šanse su Sousu koštale nešto boljeg rezultata. Federeru je bio dovoljan jedan brejk za osvajanje prvog seta.

U nastavku duela Federer je bio nešto bolji. Sousa je znatno pao u igri, a Federer je sa još dva brejka rutinski priveo meč kraju.

Zbog padavina koje su odložile tenis na jedan dan, Federer će danas opet biti na terenu, a njegov protivnik će biti hrvatski teniser Borna Ćorić.

Ništa manje nije bio ubedljiviji ni Rafael Nadal. Španac je u drugom kolu pobedio Francuza Žeremija Šardija, a rezultat je bio 2:0, po setovima 6:0 6:1.

Od samog starta meča se videlo da Šardi ne može da parira Nadalu. Španac je bez problema vraćao servise Šardija, a u polju je bio za klasu bolji igrač. Svaku pruženu šansu je uspeo da iskoristi, te ne kraju ovih 6:0 6:1 je realan rezultat.

Nadal će slično kao i Federer nešto kasnije odigrati još jedan meč, a njegovi protivnik će biti Gruzijac Nikoloz Basilašvili.

Jedno od većih iznenađenja je ispadanje Austrijanca Dominika Tima. Koban po tima je bio vetaran iz Španije Fernando Verdasko, a rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 6:4 7:5.

Ostali rezultati:

Švarcman – Ramos 7:6 (7:5) 6:1
Nišikori – Fric 6:4 6:2
Štruf – Čilić 6:2 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje